2024. április 23., kedd

Szerémségen keresztül a belvárosba

A Nagybani piac mellett csatornázási munkálatok folynak

Azok, akik Temerin irányából érkeznek Újvidékre, és a belvárosba igyekeznek, a Venizelosz utcából többé nem fordulhatnak le jobbra a Nagybani piac melletti leágazásnál, mert a Marko Miljanov utca mentén most építik az új szennyvíztisztító-szivattyúállomáshoz vezető csatornarendszert.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Az egész város szennyvizének továbbítására alkalmas betonteknőt (felvételünkön) legalább 3 méterrel a föld felszíne alá helyezik, ebből kifolyólag különösen összetett és időigényes munkálatokról van szó. A helyszínen lévő hirdetőtáblán az áll, hogy a munkálatok 2018. december 17-én kezdődtek, és hogy a terv szerint 400 napig tartanak majd. Nos, ezt a határidőt egészen biztosan nem sikerül batartani, a sajtó már bejelentette a késést, de azt nem tudni, hogy a forgalomkorlátozás pontosan meddig lesz érvényben. A munkálatok miatt tehát lezárták a Nagybani piac utáni leágazást, ami azt jelenti, hogy azok az autósok, akik nem kanyarodnak le már jóval előbb a Filip Višnjić utcába, azok kénytelen lesznek az új vasúti hídon és a szerémségi oldalon keresztül megközelíteni a város központját. Az említett útleágazásnál betonakadályokat helyeztek el azért, hogy az autósok még véletlenül se tudják elmozdítani azokat. Akik azt gondolják, hogy okosabbak a tilalomnál, és megkerülve az akadályokat mégis lekanyarodnak, később a kerékpárúton vagy a járdán jöhetnek visszafelé, mert mint már említettük: a kiásott árok 4-5 méter mély. Az újvidéki építkezések tempójának ismeretében, egy kis derűlátással talán azt jósolhatnánk, hogy a Marko Miljanov utcai útkereszteződést a jövő hónap végéig megnyitják.

Az önkormányzatból korábban bejelentették, hogy a Podbara városrészben a közeljövőben átfogó építkezési munkálatok esedékesek, ezek részben már megkezdődtek, úgyhogy az elkövetkező években gyakoriak lesznek a forgalomkorlátozások ebben a városnegyedben.