2024. április 19., péntek
KORONAVÍRUS

Juventus–Milan – halasztva

A koronavírus terjedése miatt elhalasztották az olasz labdarúgókupában a Juventus–Milan elődöntős párharc szerdára kiírt visszavágóját. A mérkőzés elnapolásáról az ANSA hírügynökség szerint a torinói önkormányzat döntött. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül sor a visszavágóra. A mai, Napoli–Inter találkozót jelen állás szerint megrendezik.

Schwarciék közönség nélkül

A koronavírus-járvány miatti elővigyázatosságból nézők nélkül rendezik meg Columbusban az Arnold Sportfesztivált, az Arnold Schwarzeneggerről elnevezett multisporteseményt. Az Ohio állambeli nagyvárosban ma kezdődő négynapos rendezvényre 80 országból 22 ezer sportolót várnak, és a szervezők keddi döntése szerint a 80 verseny közül egyedül az Arnold Classic testépítő-világbajnokság szombati döntőjére engednek be érdeklődőket.

Egy dolgot biztosan tudunk a koronavírusról, azt, hogy veszélyes. Márpedig sohasem választjuk a pénzt az emberek egészségével szemben” – mondta a döntésről tartott sajtótájékoztatón Schwarzenegger.

A többszörös Mr. Olimpia testépítőbajnok, filmsztár, Kalifornia korábbi kormányzója 1989-ben hívta életre a rendezvényt, amelyre idén eredetileg 250 ezer vendéget vártak. A versenyen a testépítés mellett olyan sportágak is szerepelnek, mint a vívás és a torna.

Rögbi: tokiói tesztverseny törölve

Az olimpiai hetes rögbi április végére tervezett tokiói tesztversenyét is törölték a koronavírus-járvány miatt. A japán rögbiszövetség tegnap közölte, hogy az április 25–26-ára kiírt Ázsiai Hét Nemzet meghívásos tornát nem rendezik meg a kialakult helyzetre tekintettel.

Az elmúlt időszakban több tesztviadal is áldozatául esett a járványnak. A tokiói szervezők kedden a kerekesszékes rögbisek jövő heti eseményének törlését jelentették be, míg az ezen a héten esedékes sportmászóviadalt sportolók nélkül tartják. Utóbbi esetében a szervezők maguk fognak mászni a falakon, hogy kipróbálják azok minőségét.

A szigetországban a legfrissebb adatok szerint elérte az ezret a fertőzöttek száma, a koronavírusnak 12 halálos áldozata van.

Kosárlabda: elmarad az afrikai liga

A koronavírus-járvány miatt elmarad az NBA által is támogatott afrikai kosárlabdaliga (BAL) első idénye. A szervezők a szenegáli kormány ajánlását követve döntöttek így – jelentette be Amadou Gallo, a BAL elnöke. Az idény pénteken kezdődött volna Dakarban. Az afrikai ligában 12 ország csapata szerepel majd, ez az első olyan bajnokság Amerikán kívül, amelyet az észak-amerikai profi liga (NBA) is támogat.

Szakértők szerint Afrikában nagy a veszélye, hogy gyorsan terjed majd a koronavírus, mivel több ország szoros kapcsolatban áll Kínával.