2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

Felújított étkező és új mosdók a Bratstvo iskolában

A beruházás értéke 3,2 millió dinár volt (Fehér Rózsa felvétele)

A beruházás értéke 3,2 millió dinár volt (Fehér Rózsa felvétele)

Felújított étkezője és teljesen új mosdói vannak Óbecsén a Bratstvo Általános és Középiskolának. A 3,2 millió dináros beruházásra 1,1 millió dinárt az önkormányzat, több mint kétmillió dinárt pedig a tartományi oktatási titkárság biztosított. Az akadálymentesített nappali-étkező termet nem csak ennek az iskolának a sajátos nevelési igényű diákjai használják.
– Nálunk a többi iskola diákjainak is tartanak támogató órákat a szakmunkatársaink, ezért e nélkül a helyiség nélkül nem tud jól működni az iskola. Másfél évvel ezelőtt az építésügyi felügyelőség megtiltotta, hogy használjuk ezt a termet, mivel leszakadt a padlója, de ez a helyzet borzasztóan megnehezítette a helyzetünket. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült teljesen felújítani ezt a helyiséget és a vizesgócokat – végre visszatérhet a munka a régi kerékvágásba – nyilatkozta Horváth Zoltán megbízott igazgató.

Dragan Tošić polgármester elmondta: az iskolának erre a Dositej utcai épületére további felújítások is várnak, és egy átfogó nagy beruházás elé néz a tanintézmény Đura Jakšić utcai épülete is. A mostani munkálatok az óbecsei Pap-Term vállalat végezte el.