2024. március 29., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Beruházások Bégaszentgyörgyön

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap ellátogatott Bégaszentgyörgyre (Žitište). A kormány az elmúlt két évben 150 millió dinárt különített el a vízellátási rendszer kiépítésére, a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kultúra megőrzésére.

A tartományi kormányfő Bégaszentgyörgyön (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A tartományi kormányfő Bégaszentgyörgyön (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Szerbittabén, a 800 éves településen hét utcát újítottak fel a kormány támogatásával, amelyet szintén megtekintett a kormányfő.
– A helyi önkormányzatok képviselőivel meghatároztuk a következő időszak prioritásait. Mindenekelőtt a kisebb városokra fókuszálunk, különösen a Bánátban található településekre. Célunk a közutak rekonstrukciója. Ezenkívül egy óvoda épületén is dolgozunk – mondta Mirović. Kitért arra is, hogy tavaly a tartományi kormány 101,6 millió dinárral támogatta Csősztelek (Čestereg) vízellátó hálózatának felújítását.

Mirović meglátogatta Pálmajor (Banatsko Karađorđevo) felújított kulturális központját is, melynek munkálataira a kormány 21,8 millió dinárt különített el.
– Az elmúlt négy évben a kormány jelentős mértékben támogatta a közműberuházásokat. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jobbá tegyük polgáraink életét. Főként a közlekedési infrastruktúrára helyezzünk hangsúlyt – mondta Mitar Vučurević, Bégaszentgyörgy polgármestere.

Dragana Milošević tartományi művelődési és tájékoztatási titkár és Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója szintén részt vett a bégaszentgyörgyi látogatáson.