2024. április 20., szombat
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Az élet visszavág

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Tudsz-e segíteni rajtam ezekkel a te módszereiddel? – kérdezte egy régi ismerősöm, aki rámtalált a közösségi oldalon.

– Mi a baj? Nem hallottam felőled, amióta elköltöztél!

– Nagy a baj, komoly közlekedési balesetet szenvedtem, ápolásra szorultam, ráadásul egyedül maradtam...

– Ajjaj! Mikor is születtél, s mi foglalkoztatott a baleset előtt? Hogy érezted akkor magadat, milyen terveid voltak? Volt-e esetleg nehéz, figyelmeztető álmod? 

– Adom is a születési dátumomat... Hát az az igazság, hogy problémák voltak az utóbbi években a házasságomban, el szerettem volna válni. Emlékszel talán rá, ez nem az első házasságom, az első asszonyt otthagytam.

– Igen, emlékszem, volt egy gyermeketek...

– De az beteg volt, állandó ápolásra szorult, nekem pedig nem volt rá idegem, és az asszonnyal is e helyzet miatt megromlott a kapcsolat, s kereket oldottam. Egy éjszaka leléptem ezzel a mostani asszonnyal, aki pedig most tőlem lépett le.

– Nem ítélkezem, mert az nem az én dolgom, csak megállapítom, hogy nem voltál hajlandó vállalni az ápolást, a kötelességet. Ha ilyen komoly dologról van szó, mint egy beteg gyermek, akkor ott jelentős karmikus feladatokkal kell megbirkózni. Valamilyen szinten vállalni kell a Neptunusz által rád szabott feladatot. Mivel a Neptunusznak a te horoszkópodban kimagasló a szerepe, s több rossz fényszöge is van, ezért nem lehet kikerülni a hatását. Lehet elodázni valameddig, lehet enyhíteni, esetleg rátenni egy lapáttal, de egyszer csak szembesülni kell vele.

– Mi is a Neptunusz jelentése, mire hat ki?

– Elsősorban a függőség, tehát minden függőségi helyzet. Ide tartozik az italozás, erős dohányzás, gyógyszerfüggőség, kábítószer, szerencsejáték... Természetesen nem mindegyik jelentkezik egy személynél,  de néhány, akár különböző időben, igen számottevő mértékben jelen lesz. Emellett a Neptunusz jelentése a betegség, a tehetetlenség, a hazugság, a csalás, tévedés és csalódás. Ilyen esetekben, ha nincs aki tőled függ, akkor te kerülsz függő helyzetbe, te szorulsz mások törődésére.

– Igen, és képzeld, pont most, amikor törődnie kellene velem, lelépett az asszonyom! Hogy lehet egy ilyen utolsó szemét, pont most, amikor a legjobban mellettem kellett volna lennie, amikor nem tudom kiszolgálni magamat, ő lelép! Hát szólj hozzá! Örökös nyomorék lettem, tolókocsiba kerültem, s ő itt hagy! No de megbosszulom még ezért egyszer...

– Elnézést, csak egy pillanatra félbeszakítanám az önsajnálatodat és bosszúvágyadat! Ugye, tudod azt a közmondást, hogy „Amint vetsz, úgy aratsz”? Ahogyan te viselkedtél, azt kapod vissza. A beteg, ápolásra szoruló gyermekedet az asszonyod nyakán hagytad, s te leléptél. Nekik is nagy szükségük lett volna rád, s még annyira se méltattad az asszonyt, hogy megbeszéld vele a dolgot, hogy valamiképpen megoldjátok. Lehetett volna emberségesebben, még akkor is, ha a válás mellett döntesz. A gyereket, aki intézetbe került, soha se látogattad meg, tudomásom szerint. Ismét hangsúlyozom, nem ítélkezem, csak sorolom neked a tényeket. Ezt adtad te nekik, amikor rá voltak szorulva. Ha ezeket a tényeket figyelembe veszed, akkor igazság szerint, nem azt kellene visszakapnod, amit adtál? Te most pont azt kapod, s szörnyülködsz, elítéled mostani párodat, aki azt teszi most veled, amit te tettél a családoddal.

– Te most kinek a pártján állsz, talán ellenem vagy?

– Nem, én most segíteni akarok neked, hisz arra kértél. Azzal nem segítek, ha együtt sírok veled, azzal még kevésbé, ha segítek szidni a párodat. Pontosabban, én most a szemedet szeretném felnyitni, szeretném, ha megértenéd, mi miért történik. Én nemcsak hiszem, hanem tudom, hogy egy emberi élet nemcsak ez az egy, mostani élet, a lelkünk a valódi lényünk, ami fejlődik, s bármi jót vagy rosszat teszünk, azt visszakapjuk, akár ebben, akár a következő életekben. Mint életfeladatok, mint életleckék jelennek meg életünk folyamán. Ameddig meg nem tanuljuk a leckét, addig ismétlődnek. Kicsit más formában, álruhában jelennek meg, de a lényeg ugyanaz marad. Van, aki pár hónap, pár év alatt megtanulja e leckét, van, akinek akár több életre is szüksége van. Te nem akartad ebben az életben – amikor a beteg gyereket kaptad – megtanulni a törődést, milyen kiszolgáltatottnak lenni, együttérezni a másikkal, saját idődet, szeretetedet adni, áldozatokat hozni. Ez a lecke a múlt életeidből való, nem lesz valakinek csak úgy rossz sorsa. Tudom, hogy nem emlékszel rá, mi volt akkor, nem is lényeges, csak az a lényeges, hogy most hogyan viselkedsz. Tudd, hogy ez a szenvedés nem hiábavaló, így is tisztulsz, tisztul a lelked, de meg kell értened, hogy nem viselkedtél helyesen. Ha akkor vállalod a felelősséget, valószínűleg nem ez lenne veled. Te tettél rá még egy lapáttal, s most be kell látnod, milyen az, amikor tehetetlen vagy, s pont abban kell csalódnod, akitől segítséget vártál volna. Az élet már csak ilyen, néha úgy visszacsap, hogy padlón találjuk magunkat. S rá kell jöjjünk, hogy leginkább nem is vagyunk olyan ártatlanok, mint amilyennek hinni szeretnénk.

– Tehát ezt talán meg is érdemlem... S akkor mi a teendő?

– Nos, amikor szembesültünk a problémával, a jelent kiváltó múlttal, amikor nem az önsajnálat, a mások iránti harag és bosszúvágy vezet, akkor megtettük az első lépést. Hogy ez teljesen sikerüljön, küldenék hozzá néhány rítust, meditációt és különleges imát. Ezenkívül energetikai szinten a problémákat el kell űzni, csakragyakorlatokkal esetleg néhány mudrával ezt is megoldjuk. Ekkor otthonodban is helyre kell hozni az energiákat, a feng shui szerint is, s yantra képekkel is. Amikor ezeket megteszed, az életed megváltozik. Sajnos, sosem mindegy, hogy honnan indulunk, tehát te már olyan helyzetben vagy, hogy a teljes javulás nem lehetséges, lehet, hogy nem fogsz újra járni, ám annyi biztos, hogy sokat változik az életed pozitív irányba, életkedved, energiád, felfogásod és környezeted is javulásnak indul. S mindennapjaidba be kell foglalnod a Neptunusz pozitív megnyilvánulásait is, ilyen a zene, a színek, művészet, versek, színészkedés, filmek, illúziók világa, álmok tanulmányozása, rejtélyek iránti érdeklődés, megérzések fejlesztése, hitvilág, a vallás. Ezek közül válassz...

– Kezdek haragudni magamra...

– Az jó, ha belátod és átérzed a hibádat, de nem kell haragudni magadra, hanem valami jót kell majd tenni helyette, meg is írom, hogy mit, s meg kell bocsátanod magadnak, erre is a rítus benne lesz. Minden egyes rossz dolog, sérelem, mint egy tőr benne marad az energiaburkunkban, s ezeket a tőröket kell majd bizonyos módon eltávolítani, s itt jön a megbocsátás, másoknak is, magunknak is.