2024. március 28., csütörtök
KOPAONIKI ÜZLETI FÓRUM

A Barry Callebaut Újvidéken is megveti lábát

A Kopaoniki Üzleti Fórumon megerősítették a már korábban szárnyra kelt hírt, hogy Újvidéken megveti lábát a világviszonylatban is az élvonalba tartozó svájci Barry Callebaut  csokoládégyár.

A B92.net honlapnak Stojan Kemera vezérigazgató kijelentette, hogy az alapkőletételt március 5-ére, csütörtökre tervezik. A gyár az M-7-es, Nagybecskerek felé vezető út mentén épül fel, az építkezés egy évig fog tartani. Kemera szerint az új komplexum meg fogja változtatni a város képét, ugyanis a termelőrészleg mellett Csokoládé Akadémiát is kialakítanak, ami egy 2000 négyzetméteres fejlesztési központ lesz. A tervek szerint az újvidéki gyár egyfajta regionális központtá válik, ahonnan ellátják Európa délkeleti részét.

A Barry Callebaut újvidéki részlege kezdetben több mint 50 ezer tonna édességet gyárt majd, a beruházás növekedésével azonban a termelés is fokozódhat. A kivitel évi szintjét 150 millió euróra tervezik, az első öt év során a beruházás pedig elérheti az 50 millió eurót. A gyár 100 munkást foglalkoztat majd.