2024. március 29., péntek

Rendezvények finanszírozása Temerinben

A községi tanács pályázatot hirdetett bejegyzett civil szervezetek és polgári egyesületek közérdekű rendezvényeinek társfinanszírozására.

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

A rendelkezésre álló társfinanszírozásra szolgáló forrásokat 1,4 millió dináros keretösszegben állapították meg a községi költségvetésről szóló határozatban. A keretösszeg elsősorban a Vöröskereszt, a vidékfejlesztési, az idegenforgalmi és a természetvédelmi rendezvények költségeinek fedezésére szolgál. A pályázatra a projektum részletes leírása az önkormányzat honlapjáról letölthető formanyomtatvány kitöltésével nyújtható be.

*

A községi tanács ugyancsak pályázatot írt ki egész évben folyó közérdekű programok és projektumok társfinanszírozására civil szervezetek számára. A programok a környezetvédelemre, a helyi gazdaság és mezőgazdaság fejlesztésére, az egészség és népjóléti védelemre, a harcos és rokkant, idős és magatehetetlen személyek védelmére, a humanitárius, oktatási programokra, a tudományügyi, a tájékoztatási, az emberi jogi védelemre, állatvédelemre, turisztikai promóciókra és egyéb programokra irányulnak, amelyek útján az egyesületek kizárólag és közvetlenül a közszükségleteket látják el.

A támogatásként kiosztható összeg 2,6 millió dinár. Pályázhatnak bejegyzett civil szervezetek és művelődési egyesületek Temerin község területéről. Mindkét pályázatra március 6-áig, a község honlapján található formanyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni.