2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Harminc hétre a csúcstól

Novak Đoković tegnap 280. hetét kezdte meg a világranglista élén, azaz, ha folyamatosan az első helyen tud maradni, április 20-án éri utol a 286 héttel második helyezett Pete Samprast és október 5-én a 310 héttel csúcstartó Roger Federert. A dubaji tornagyőzelem révén Novak 45 ponttal növelte előnyét, és most 370-nel vezet Rafael Nadal előtt. A két éllovas legközelebb a következő hét végén Indian Wellsben lesz pályán, ahol Novaknak szép esélye lesz megtartani az első helyet, mivel tavaly 315 ponttal kevesebbet nyert a spanyolnál. Federer lecsúszott Dominic Thiem mögé a 4. helyre, s mivel Indian Wellsben és Miamiban nem védi a tavalyi 1600 pontot, könnyen megtörténhet, hogy a két amerikai 1000-es torna után Danyiil Medvegyev és Sztefanosz Cicipasz is elhagyják. Györe László a 80. helyen áll, de szépen javíthat, ha Indian Wellsben, Miamiban, majd azt követően Marrákesben is versenyképes lesz.

RÖPLABDA

A Vojvodina 15. kupadiadala

Az újvidéki Vojvodina 3:1-re nyert a Partizan ellen a szerb röplabdakupa 55. döntőjében, ami az újvidékiek csúcsot jelentő 15. elsősége és öt év után az első diadala. A Szuperligában éllovas fiatal gárda színvonalas játékkal győzte le a belgrádiakat, és most a bajnokságra összpontosíthat. A női döntőben az Ub lányai az ópázovai Jedinstvo feletti győzelmükkel első ízben szereztek hazai serleget.

SPORTLÖVÉSZET

Befejezés bronzéremmel

Mint ahogy azt már tegnap közöltük, a szerbiai sportlövők éremmel zárták a szereplést a wrocławi légfegyveres-Eb-n. Az utolsó döntőben a Mikec, Grgić, Petrov összetételű férfi pisztolycsapat legyőzte a németeket, így az orosz és az olasz csapat mögött a harmadik helyet szerezte meg. Szerbia a felnőttek mezőnyében 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet nyert, Magyarország pedig Wrocławban két felnőtt- és négy ifiéremmel tűnt ki, ezenkívül egy-egy olimpiai kvótát is szereztek.

KERÉKPÁROZÁS

Rajović Ruandában készült

Az afrikai versenyek között jó nevűnek számító Ruandai Körversenyen vett részt a szerb bajnok Dušan Rajović. A francia Nippo Delko csapat 22 éves bringása – aki fontos szezon eleji felkészülésként állt rajthoz – a nyolcszakaszos verseny mindegyik napján a mezőnnyel érkezett célba, és az összetett 51. helyén zárt. Rajović a hetedik nap rövid, 4,5 kilométeres egyéni időfutamán állt legközelebb a győzelemhez, amikor 15 másodpercet kapott a győztes kolumbiai Restrepótól, és a hetedik lett.

A tavaszi klasszikus szezon hagyományos nyitóhétvégéjének második napján a dán Kasper Asgreen heroikus egyéni szökéssel nyerte meg a Kuurne–Brüsszel–Kuurnét.

Berlinben véget ért a pályakerékpáros-vb, az éremlista élén Hollandia végzett 9 medállal, ebből 6 arannyal, a nőknél domináló Németország 8 érmet, ebből 4 aranyat szerzett.

JÉGKORONG

Két székely lehet elődöntős

Javában tartanak a negyeddöntős sorozatok a magyar Erste Ligában. A nyolc rájátszásos csapat közül az Újpest már meglepetésre söpréssel, 4:0-s szériával kiütötte a Dunaújvárost, és bejutott az elődöntőbe, a másik három párharc még nem dőlt el. Az alapszakaszgyőztes Ferencváros 3:1-re vezet a Fehérvári Titánok ellen, a Csíkszereda ugyanilyen arányban a DEAC ellen, a Brassó és a Gyergyószentmiklós döntetlenre áll (2:2).

A szlovák Extraliga alsóházában a DVTK pillanatnyilag kiharcolná a rájátszást, az Újbudának erre már nincs esélye.