2024. április 24., szerda

Hétfő reggeli eső

Vasárnap este és hétfőn reggel is esett az eső térségünkben. Így a munkába és iskolába igyekvők elázva vághattak neki az új hétnek. A csapadék különösen a gépjárművezetők és a kerékpárosok életét keserítette meg, ugyanis nagyobb esőzések idején gyakran megesik, hogy a peremvárosi területek kiaszfaltozatlan utcáiban vagy éppen az egyenetlen, kátyús úttestjein nagy mennyiségű víz gyülemlik fel. Egy ilyen esetet kaptunk hétfőn lencsevégre a Platon utcában, ahol az úttest közepén nagy mennyiségű víz gyülemlett fel. Ottjártunkkor egy utcabeli lakos elpanaszolta, hogy minden nagyobb esőzéskor ez a helyzet az utcában, ami megkeseríti az utca lakói és az itt áthaladó gépjárművezetők életét.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Megkeresésünkre a palicsi meteorológiai állomás szakemberei elmondták, hogy hétfőre virradó éjjel 7 liter eső esett négyzetméterenként, a délelőtt folyamán pedig további 4 liter. Hozzátették, hogy hevesebb esőzésről lehet beszélni, de a csapadék mennyisége nem mondható rendkívülinek. A szél azonban elérte a másodpercenkénti 18 méteres sebességet, ami már viharos erejűnek számít.

A meteorológusok előrejelzése szerint az elkövetkező napokban is felhős, esős időre lehet számítani. Kedden borongós, meleg idő várható. A nap végén és az esti órákban erőteljes felhősödés kezdődik, esővel, mennydörgéssel és villámlással. Szerdán felhős és az elmúlt napokhoz képest érezhetően hűvösebb idő vár ránk, északnyugati széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 Celsius-fok körül alakul. Csütörtökön több órás napsütésben lehet részünk, de pénteken és szombaton újból borús, esős idő vár ránk.