2024. április 19., péntek
DAC

Vida ment, Németh jött

A szlovák élvonalban a jelenleg bronzérmes helyen álló DAC együttese vérszegény játékot produkált a tavaszi nyitányon: a dunaszerdahelyiek előbb hazai pályán a Senica, majd idegenben a Ružomberok ellen is csak 0:0-s döntetlenre voltak képesek.

A felvidéki gárda szurkolói számára azonban a napokban nem is elsősorban a bajnoki eredmények szolgáltattak beszédtémát, a topolyai TSC-vel is kitűnő kapcsolatokat ápoló csallóközi klubnál ugyanis nagy volt a jövés-menés: egy magyar válogatott elment, egy pedig jött. Vida Kristopher, aki 2016-ban érkezett a DAC-hoz, és azóta 106 bajnokin 29 gólt szerzett, a Piast Gliwice együtteséhez igazolt, a 24 éves szélső három és fél éves szerződést kötött a lengyel bajnokcsapattal. A sárga-kékek szurkolói még házi gólkirályuk elvesztése miatt szomorkodtak, amikor bejelentették a 37-szeres magyar válogatott Németh Krisztián érkezését, aki másfél évre kötelezte el magát a DAC-hoz. A 31 éves labdarúgó szülővárosában, Győrben kezdte el pályafutását, majd játszott az MTK, a Liverpool, az AEK Athén és az Olimpiakosz Pireusz csapatában, a legutóbbi klubja pedig az észak-amerikai MLS-ben szereplő Kansas City volt.

A párom révén több mint tíz éve a második otthonomként tekintek Dunaszerdahelyre, mondhatni tehát, hogy hazajöttem. Az évek során figyelemmel kísértem a csapat szereplését, és jól tudom, hogy milyen fejlődésen ment át a klub Világi Oszkár irányítása alatt. Titokban mindig is arra vágytam, hogy a fanatikus dunaszerdahelyi közönség előtt játszhassak. Ez most összejött, így nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta a 31 éves csatár, aki azért hozzátette: legalább egy-két hétre lesz szüksége a formába kerüléshez, mert hosszabb ideje csapat nélkül, egyénileg edzett.