2024. április 20., szombat

Új rendőrállomás is épül a Munkás utcában

Ma területrendezési tervekről vitáznak a képviselő-testületben

Az újvidéki képviselő-testület több mint valószínű ma utoljára ül össze ebben az összetételben, mivel pár nap múlva kiírják a választásokat.

A pénteki ülésen várhatóan jóváhagyják a vasúti híd mellett épülő szivattyútelep építésére szánt 24 millió dinárt (Dávid Csilla felvétele)

A pénteki ülésen várhatóan jóváhagyják a vasúti híd mellett épülő szivattyútelep építésére szánt 24 millió dinárt (Dávid Csilla felvétele)

Az ülésen a napirendi pontok nagy többsége a területrendezési tervek módosításáról szól, de megvitatják a Városi Vízművek működési tervének a megváltoztatását is.

Az ülésen a tervek szerint módosítják a Munkás utcára vonatkozó területrendezési tervet. Az érintett, 1,78 hektáros terület a Munkás utca, a Duna menti sétány és a Lázár cár sugárút parkosított része között húzódik. Ezen a részen elhagyott, romos objektumok állnak, valamint itt helyezkedik el a szivattyútelep is. Az önkormányzat tervei szerint, ide egy irodaházat és egy rendőrállomást építenek.

Ezenkívül a városi honatyák megvitatják a bírósági szervek épületblokkjának a kérdését is, amelyet a Maksim Gorkij és a Stražilovo utcák közötti területre terveznek. A polgárok többször is tiltakoztak már az új objektum megépítése ellen, mert több nagyobb fát kellene kivágni az építkezés megkezdéséhez. Az önkormányzat részben elfogadta a polgárok kifogásait, ezért az új tervek szerint kevesebb fát vágnak majd ki – olvasható a 021.rs hírportálon.

Szó lesz a péterváradi keleti ipari zóna, valamint az egykori Pobeda gyár körüli rész területrendezési tervének a módosításáról, erre a területre tervezik a központi, városi víztisztító megépítését.

Az újvidéki tanácsnokok megvitatják a klisai Céllövölde körüli résznek az átalakítását is, ide egy kétemeletes sportcsarnok építését tervezik, köré pedig nyílttéri sportpályákat láttak elő.

Napirendi pontként szerepel a Városi Vízművek évi működési tervének a módosítása is, mert a vasúti híd mellett épülő szivattyútelep megépítésének a költségei 24 millió dinárral megnövekedtek, a szennyvízhálózatra történő csatlakozási költségek viszont 24 millió dinárral csökkentek.

A városi parlament ülésén ezenkívül számos más területrendezési terv módosításáról is döntenek, új utcákat neveznek el, valamint napirendre kerül az egyházi ingatlanok építésének és tatarozásának városi társfinanszírozásáról szóló javaslat is.

A felsoroltakon kívül a képviselők döntenek a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) és a Put közvállalat működési tervének a módosításáról is, itt a legfontosabb tétel a SPENS számára tervezett 75 millió dináros pluszköltség, ezt az összeget a fedett medencék rekonstrukciójára fordítanák.