2024. április 25., csütörtök

Hamut hintettek a szemetesek

A szeméttelep helyett az óbecsei Mézesdűlőn szabadult meg terhétől az egyik kukás autó

Szerdán délelőtt szokatlan helyen kapták lencsevégre az óbecsei Tiszamente Kommunális Szolgáltató Kft. egyik járművét: a cég három alkalmazottja a Mézesdűlőn lévő Holt-Tisza partján szabadította meg terhétől a vállalat kukás kamionját.

A közösségi hálón közzétett hírre és fényképekre tegnap Fejes Zoltán, a vállalat igazgatója egy sajtótájékoztatón reagált, elmondása szerint az eset miatt már tegnap fegyelmi eljárás indult a szabálytalanságot elkövető három alkalmazott ellen, a Mézesdűlőn hagyott szemetet pedig azonnal elszállították a helyszínről.

– A szóban forgó kamion tegnap meghibásodott, ugyanis a hamu miatt eldugult a jármű kanala. A munkások ekkor a szabályokat megkerülve úgy döntöttek, hogy a pernyét nem a szemétlerakón, hanem a Mézesdűlőn, a Holt-Tisza partján szórják ki. Mi még aznap a helyszínre mentünk és megállapítottuk, hogy a munkásaink valóban kiöntötték a hamut, de az nem igaz, amit egyesek állítanak, hogy építési törmeléket és zsákokat dobtak ki, mert azok korábban is ott voltak. Mi azonnal a helyszínre küldtünk egy másik kamiont, amellyel elszállították a hamut és az ott talált többi szemetet is, a három alkalmazott ellen pedig fegyelmi eljárást indítottunk. Ilyen eset még nem fordult elő, sajnáljuk, hogy megtörtént, és elnézést kérünk miatta a lakosságtól – jelentette ki Fejes Zoltán.

A három munkás büntetésből három hónapon át 20 százalékkal kisebb fizetést kap majd, fölmondás előtti figyelmeztetésben részesültek, és a jármű sofőrjét egy hónapra visszaminősítették kukássá. A három érintett közül az egyik felmondott.

A vállalatban az utóbbi időben egyébként igen nagy a fluktuáció, csak tavaly hatan mentek el a cégtől. Az érintett három munkás közül kettő tavaly decemberben kezdett el dolgozni a Tiszamentében.