2024. április 26., péntek

Bácsfeketehegyi farsang

A Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület az idei évben újdonságnak számító programokkal kedveskedik a gyerekeknek, farsang alkalmából. Az események sora kézműves foglalkozással kezdődik, számolt be lapunknak Hajvert Lódi Andrea, a művelődési egyesület elnöke.

Hajvert Lódi Andrea (Lakatos János felvétele)

Hajvert Lódi Andrea (Lakatos János felvétele)

– Ma délután 18 órától kézműves foglalkozásra hívjuk a gyerekeket a Kultúrotthonba. Ovisokat és általános iskolásokat várunk álarckészítő foglalkozásra. Tokics Etelka vezeti a kézműves műhelymunkát, amit azért szerveztünk meg, hogy akinek nincs hozzávaló anyaga, ötlete, vagy esetleg nem szeret egyedül kézműveskedni, annak is lehetősége nyíljon farsangi álarcot készíteni. Úgy gondoljuk, hogy ha összejövünk a Kultúrotthonban, akkor közösen izgalmasabb lehet elkészíteni alkotásaikat a gyerekeknek – mondta el az elnök.

A mai foglalkozáson készült álarcokat már vasárnap használni is tudják a gyerekek, hiszen a művelődési egyesület farsangi mulatságot is szervez számukra, tudtuk meg Hajvert Lóditól.

– Vasárnap délután 16 órától 18 óráig jelmezes mulatságra várjuk a kisgyermekes családokat. Az influenzaszünet miatt ez a program elmaradt, és csak most, utólag tartjuk meg. Az egyesületnek ősszel alakult meg a kis versmondók szakcsoportja, és ők egy nagyon frappáns összeállítással készülnek a vasárnapi műsorra. Farsangi verseket szerkesztettek össze egy táncos, mozgós, verses műsorba, aminek az a címe, hogy Itt a farsang, áll a bál. Ez kb. 15 perces, s ezzel kezdődik a program, utána pedig kezdődik maga a mulatság. Nagyon szeretnénk, hogy ha a család is elkísérné a kisgyermekeket, hogy közösen eltöltsünk egy délutánt. Az meg még jobb lenne, hogy ha a szülők is beöltöznének, vagy álarcot húznának fel, hogy együtt töltsük ezt a délutánt, közösen űzzük a telet és jó hangulatban várjuk a tavaszt – fogalmazott az elnök.

A művelődési egyesület farsangi műsorát egy hét múlva egy sokkal komolyabb hangvételű program fogja követni. Tóth Péter Lóránt, a versvándor versszínházi produkcióját március 8-án, vasárnap fogja bemutatni. A műsor címe Lélek vagyok, élni szeretnék, és 19 órakor kerül bemutatásra a Kultúrotthon emeleti termében. A versszínházi produkciót Tóth Péter Lóránt ugyanazon a napon Kishegyesen bemutatja, 17 órától a helyi közösség tetőterében.

Hajvert Lódi végezetül arról is beszámolt, hogy a versszínházi produkciót követően lassan megkezdik a felkészülést a húsvétra, a gyerekeknek kézműves foglalkozásokat fognak szervezni.