2024. március 28., csütörtök
SPORTHÍREK

Aranyéremért lőnek a fiúk

SPORTLÖVÉSZET

Magyarország megszerezte a negyedik érmét is a wrocławi légfegyveres-Eb ifjúsági küzdelmeiben, csak az a kérdés, hogy a légpuskás fiúcsapat (Hammerl, Peckler, Török) a franciák elleni döntőben az aranyat nyeri el, vagy vereséggel ezüstérmes lesz. A lányok puskacsapata a 7. helyen zárt. Ma a felnőtteknél a légpisztoly egyéni és a légpuska vegyes csapatainak versenyével folytatódik az Eb.

KERÉKPÁROZÁS

Pogačar javított

A héten másodszor tekert fel az UAE Tour mezőnye a Jebel Hafeet hegyre az ötödik szakaszon, és ezúttal a hazai UAE Team fiatal szlovénjének, Tadej Pogačarnak már nem kellett megelégednie a második hellyel – két napja Adam Yates kenterbe vert mindenkit ugyanezen az emelkedőn. Pogačar egyébként késhegyre menő befutót nyert a hegytetőn, a kazah Lucenko hajszállal maradt el tőle. Az összetettben Yates egy perccel vezet a szlovén előtt, a szerb Veljko Stojnić pedig továbbra is élen áll a részhajrápontversenyben.

Két világrekord született a berlini pályakerékpáros-vb nyitónapján. A Hansen, Johansen, Madsen, Pedersen felállású Dánia 3:46,203 percre javította a 4 kilométeres férfi csapatüldözéses verseny legjobb idejét az elődöntőben, a Hoogerland, Lavreysen, Van den Berg összetételű hollandok pedig 41,275 másodpercre faragták a férfi csapatsprint világrekordját a fináléban.

SAKK – SZABADKA

Nyolcan az élen

Február 24-étől három héten át tartanak a csaták Szabadka egyéni nyílt városbajnokságán, amelyre összesen 46-an neveztek be. Hetente három fordulóra kerül sor hétfői, szerdai és pénteki napokon, 18 órai kezdéssel. A 2. forduló után nyolc sakkozónak van hibátlan mérlege, köztük az első számú kiemeltnek és egyben címvédőnek, a tavankúti Nađ Heđeši Balind nemzetközi mesternek, akárcsak Zenta idei városbajnokának, a tornyosi Nagy Attila mesterjelöltnek, valamint a kevi Kecskeméti Árpád FIDE-mesternek. Fontosabb eredmények, 1. forduló:Nađ Heđeši–Mester 1:0, Janjušević–Nagy 0:1, Kecskeméti–Vučelić 1:0, Rajić–Mészáros 0:1, Vranić–Hegedüs 1:0. 2. forduló: Pajzer–Nađ Heđeši 0:1, Nagy–Farkas S. 1:0, Avram–Kecskeméti 0:1, Gabrić–Stojanovski remi, Jovanović–Vranić 1:0. A pillanatnyi élcsoport: Nagy, Mészáros, Ščepanović, Solymosi, Kecskeméti, Nađ Heđeši, Jovanović és Mojzes 2 pont stb.