2024. április 25., csütörtök

Öt millió sebészeti maszkot szereznek be

Az egészségügyi minisztérium külön honlapon naponta két ízben jelentet meg információt a koronavírusról

Szerbiában nincs koronavírussal fertőzött beteg – áll az egészségügyi minisztérium honlapján. Eszerint február 28-án reggel 8 óráig nem jegyeztek fel egyetlen vírusgyanús esetet sem, jelenti a Tanjug.

Február 27-éig a Torlak Intézetben 25 személyt ellenőriztek, mivel légzőszervi megbetegedésben szenvedtek, és azokból az országokból érkeztek, ahol a koronavírus jelenléte intenzív. Mind a 25 eredmény negatív lett.

Az egészségügyi minisztérium naponta két ízben jelentet meg információkat a koronavírusról. A híreket 8 és 18 órakor frissítik a covid19.rs címen. Ugyanitt számos hasznos információt is kaphatunk a vírussal kapcsolatosan.

A gyógyszertárak és az egészségügyi intézmények részére 5 millió egészségügyi/sebészeti álarcot szereznek be. Az egészségügyi szervek azt tervezik, hogy korlátozzák a vásárlást, vagyis egy-egy polgár csupán néhány maszkot vásárolhat – tudta meg a Politika. A minisztérium szerint van elegendő maszk, legfeljebb a magángyógyszertárakban hiányzik. A Magángyógyszertárak Szövetségének magyarázata szerint leállt annak a kis mennyiségű nano-maszknak is az érkezése az országba, amennyit eddig érkezett. Több ország ugyanis lestoppolta a kivitelt, őrzi saját polgárai részére.