2024. április 19., péntek

Heteken belül új síneken

Esti járatot is igényelt a zentai önkormányzat a Szabadka–Zenta vasútvonalon

Már csak néhány hét választja el a zentaiakat attól, hogy ismét vonattal utazhassanak Szabadkára, ráadásul ez ezentúl nem másfél órába, hanem mindössze 45 percbe fog telni. A Szabadka–Zenta vasútvonal felújítási munkálatai Felsőhegyhez értek, és már a zentai vasútállomás pályáit is elkezdték felújítani.

A Szabadka–Zenta vasútvonal felújítási munkálatai Felsőhegyhez értek (Gergely József felvétele)

A Szabadka–Zenta vasútvonal felújítási munkálatai Felsőhegyhez értek (Gergely József felvétele)

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere elmondta, azzal a kéréssel fordultak a Szerbiai Vasutak utasforgalmi részlegéhez, hogy este is indítsanak egy menetrend szerinti járatot Szabadka és Zenta között, és azt is kérték, hogy Zentán a hídnál is legyen megálló, amikor a vonat Bánátba megy és onnan jön.

– Mindig is nagyon hiányzott egy esti járat Szabadka és Zenta között, hiszen sem a munkahelyre ingázók, sem a diákok nem tudtak este vonattal, korábban sínbusszal hazajönni, illetve felutazni Szabadkára. Biztosak vagyunk benne, hogy nagy igény lesz a két város közötti vasúti személyforgalomra, az utasok gyorsan vissza fognak térni, sőt bízunk benne, hogy növekszik is majd az utasforgalom. Mivel Zenta azon öt község közé tartozik, amelyek évente pénzeszközt különítenek el a Szerbiai Vasutak részére, reméljük, hogy eleget tesznek a kérésünknek, és indítanak egy esti Szabadka–Zenta járatot mindkét irányba. Mi este 7-8 óra körüli időre gondoltunk, de ez a teherforgalomtól is függ, ugyanis egyelőre csak Oromnál van kerülési lehetőség. A Szerbiai Vasutak utasforgalmi részlege elfogadta az érveinket, az infrastruktúrával foglalkozó részlegtől azonban még nem jött válasz arra vonatkozóan, hogy tudják-e biztosítani a szabad átjárást. Azt is kértük, hogy Zentán a hídnál ismét legyen megálló, és el is fogadták. Ott egyébként van is megálló, de az még a sínbusz hosszához volt igazítva, ezek a szerelvények viszont jóval hosszabbak, tehát a megállót meg kell hosszabbítani, hogy az utasok bármelyik kocsiból ki tudjanak szállni. Ez a megálló azért fontos Zentának, mert például a Csókára utazó diákoknak akkor nem kell kigyalogolniuk a vasútállomásra, hanem felszállhatnak a hídnál, szinte a központban. A kérésünket tehát elfogadták, és most sürgetjük őket, hogy minél előbb újítsák fel azt is – magyarázta a polgármester, hozzátéve, ami a zentai vasútállomás és a kikötő közötti szakaszt illeti, az ebben a felújítási tervben nem szerepel, az egyeztetések azonban zajlanak, mert azt szeretnék, ha azon a rövid szakaszon is ki lennének cserélve a sínek és a talpfák, hogy ezáltal is növeljék a kikötő hatékonyságát.