2024. április 20., szombat

Színvonalas községi döntő

Topolya Község Művelődési Házának szervezésében megtartották az általános iskolások magyar és szerb nyelvű, kétnapos községi szavalóversenyét.

A községi szavalóverseny helyezettjei és a zsűri (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A községi szavalóverseny helyezettjei és a zsűri (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Csípe Tímeának, a házigazda intézmény igazgatónőjének a szülőkhöz, pedagógusokhoz, gyerekekhez intézett köszöntőszavai után az alsósok közül magyar nyelven 35 községbeli szavaló mutatkozott be, a felsősök közül 27 versmondót hallgatott meg a Bábi-Tomovity Iréna, Rácz Ejzler Evila és Sihelnik Ágnes összetételű zsűri. Mielőtt Bábi-Tomovity Iréna közzétette volna az eredményeket, elmondta, hogy az idén rendkívül nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen felkészült és rátermett szavalókat hallgathatott meg.

– Nagyon szépen szavaltok, látványosan rádolgoztatok a sikerre valamennyien, és nagyszerű az, hogy ennyien szeretitek a költészetet, a szép verseket. Azt kívánom, hogy ezt a vonzódást tartsátok meg mindörökre! Azért is nem volt egyszerű meghozni a döntéseket, mert csak két-két szavalót juttathatunk tovább, és a valóság az, hogy amit hallottunk, az alapján jelentősen több diák megállná helyét a körzeti döntőben – hallhatták az eredményhirdetésen jelen levők, majd valamennyi szavaló számára részvételi oklevelet nyújtottak át a zsűri tagjai.

Az alsósok kategóriájában 1. helyen végzett Szatmári Lili, 2. helyezett lett Kazinczy Nimród, 3. helyezést ért el Fekete Mátyás, valamint különdíjas lett Szabó Vilmos és Martonka Zoé. A felsősök kategóriájában az 1. helyen Szabó Rebeka végzett, a 2. díjat Alács Varró Emese vehette át, 3. helyezett lett Onhaus Erik, különdíjasként Cservenák Csenge szavalatát jutalmazták. A korábban bevált gyakorlat szerint a felsős és az alsós kategória 1. és 2. helyezettjei jutnak tovább a Szabadkai Városi Könyvtárban március 21-én megrendezendő körzeti versenyre.