2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Tényleg érdemes reménykedni?

NBA

De’Aaron Fox 21 ponttal a Kings legjobbja volt (Fotó: Beta/AP)

De’Aaron Fox 21 ponttal a Kings legjobbja volt (Fotó: Beta/AP)

Zsinórban harmadik meccsét nyerte meg az NBA alapszakaszában a Sacramento, amely ezúttal a kaliforniai derbin 112:94 arányban győzött a Golden State parkettjén. A Kings gyakorlatilag a teljes mérkőzésen az első negyedben kialakított előnnyel (22:33) gazdálkodott, hiszen innentől kezdve az oaklandiek egyszer sem tudtak visszazárkózni, a legközelebb a harmadik negyed derekán jártak a fordításhoz (63:67). Szerb szempontból felemás volt a találkozó, Bogdanović 60 százalékos mezőnymutatóval 17 pontot jegyzett, Bjelica egyetlen pontot írt be 26 perc alatt. A nyugaton 12. Sacramento az újabb győzelemmel 24/33-ra javította mérlegét, és a hátralévő meccsnaptárt tekintve Vlade Divac vezérigazgatónak még érdemes bíznia egy nagy kapaszkodásban a playoffhelyezésért.

Magához képest halvány napja volt Nikola Jokićnak (16-5-4, 4 labdaszerzés) a Detroit ellen, de a szokásosan kiegyensúlyozott csapatteljesítményű Denver így is simán verte a Pistonst (115:98). A két főcsoportéllovas egyaránt győzött. A legnagyobb bajnokesélyesnek tartott Milwaukee keleti rangadón 108:97-re nyert a címvédő Toronto otthonában, míg a nyugati első Lakers a 40 pontos LeBron James vezetésével 118:109-re verte az ugyancsak rájátszásban reménykedő New Orleanst.

SPORTLÖVÉSZET

Három magyar érem

A magyar ifik nagyszerűen rajtoltak a wrocławi légfegyveres-Eb-n. Hammerl Soma a szülei (Hammerl László és Joó Éva) nyomdokain halad, légpuskával aranyérmet nyert. E számban Török Ferenc hatodik, a szerb Marko Ivanović negyedik lett. A lányoknál Mészáros Eszter harmadik lett, a vegyes csapatok döntőjében pedig a Mészáros, Peckler kettős vágta ki a rezet, és újabb aranyérmet nyert.

Az ifik kétnapos versenye után holnap a felnőttek küzdelmei következnek.

KERÉKPÁROZÁS

Stojnić harmadik szökése

Nem tölti tétlenül élete első World Tour-versenyét Veljko Stojnić. A 21 éves szerb az Egyesült Arab Emirátusok körversenyének negyedik szakaszán ismét bekerült az egész napos elmenésbe, ezúttal a rutinos ausztrál Will Clarke társaságában. A két szökevény egy-egy részhajrát nyert, Veljko az újabb pontokkal tovább növelte előnyét ebben a különversenyben, sőt, még az összesített pontversenyben is a egyetlen egységgel marad el a vezető Ewantől. A szakaszt Groenewegen nyerte sprintben.