2024. április 25., csütörtök

Letartóztatták az újvidéki autórobbantókat

A belügyi szervek dolgozói letartóztatták a belgrádi Njegoš Koprivicát (33) és a bojniki Slađan Đorđevićet (26) azzal az alapos gyanúval, hogy február 12-én az újvidéki Grbavica városnegyedben robbanószert helyeztek el az újvidéki Slobodan Milutinović Snajper (34) leparkolt gépjárműve alá – jelenti a 021.rs.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint gyilkosságkísérlettel, általános közveszély kiváltásával és robbanószer tiltott használatával vádolják őket.

A gyanúsítottakat Belgrád területén tartóztatták le, majd Újvidékre szállították őket, és 48 órás fogvatartásukat rendelték el.
Emlékeztetőül mondjuk el, hogy a szóban forgó gépjármű alá a Puskin  utcában helyezték el a robbanóanyagot, közel a Limáni piachoz és a Sonja Marinković Általános Iskolához. A robbanás nem sokkal 19 óra után következett be, miközben a Porsche megsemmisült, Milutinović pedig könnyebb sérülésekkel megúszta.  A károsult büntetett előéletű, és már kétszer felgyújtották az autóját. Az utóbbi időben az FK Kabel labdarúgóklub egyik tisztségviselője.