2024. április 19., péntek

Koncerttel ünnepeltek

Tetőszerkezetet cserélt, zongorát kapott, szabadtéri színpadot épít a topolyai zeneiskola
Nyilas Mihály, Pásztor István, Diósi Rózsa és Kislinder Gábor a tartománytól ajándékba kapott japán K. Kawai koncertzongora mellett (Fotó: Ótos András)

Nyilas Mihály, Pásztor István, Diósi Rózsa és Kislinder Gábor a tartománytól ajándékba kapott japán K. Kawai koncertzongora mellett (Fotó: Ótos András)

Tartományi támogatásból a nyáron megújult a Topolyai Alapfokú Zeneiskola székházának tetőszerkezete. Az intézménynek folyósított támogatóknak köszönetet mondva szerveztek ünnepi koncertet tegnap este. A rendezvény díszvendége volt Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár, valamint Kislinder Gábor, Topolya község elnöke. Az ünnepi koncerten zongorajátékkal fellépett a tanintézmény korábbi diákja, a jelenleg Kecskeméten tanuló Csőke Noémi és Sergej Skeledžija tehetséges hegedűszakos diák, akit édesanyja, Nera Skeledžija kísért zongorán. Diósi Rózsa, a tanintézmény igazgatónője elmondta, hogy a zeneiskola évszázados székházának új tetőszerkezete csaknem 5 millió dinárba került, illetve a munkálatok során lehetőségük nyílt egy 60 négyzetméteres fedett részt is kiépíteni az udvarban.

– További jó hír iskolánk számára, de egész Topolya művelődési életében is, hogy tavaszra megkezdhetjük az udvarunk hátsó részében megálmodott szabadtéri koncertpódium építését is – nyilatkozta Diósi Rózsa, a 300 diákkal és 32 oktatóval működő zenei tanintézmény vezetője.