2024. április 16., kedd

Tarkasáfrány-túra

Az Arcus Környezetvédő Egyesület a virágzó löszpusztagyepre hívja fel a figyelmet – Nemzetközi természetismereti rajzpályázat

Lassan közelít a tavasz, és a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület egy kellemes tavaszköszöntő túrára várja az érdeklődőket. A gyalogtúrára március 1-jén, vasárnap, 13 órától kerül sor. A találkozó a topolyai Mezőgazdasági Iskola előtt lesz. A program az egyik első kora tavaszi vadvirág, a tarka sáfrány (Crocus reticulatus) virágzásának megtekintése. A túra első állomása a karađorđevói hídnál lesz, majd a közeli gyepek megtekintése után a Tomislavcinál található völgybe látogatnak. Az idei túra tehát két helyszín megtekintését célozza meg, ezért arra kérik az érdeklődőket, hogy aki teheti, autóval jöjjön. A gyalogszerrel érkezők számára az egyesület tagjai korlátozott számban tudnak biztosítani helyeket a helyszínekre való kijutáshoz. A program előreláthatóan 16 óráig tart, időjárástól függően. Eső esetén elmarad.


A KÉK BÚZAVIRÁG ÉS ÉLŐHELYE

Az egyesület az idén is kiírta a nemzetközi természetismereti rajzpályázatát általános iskolások számára. A pályázat fő célja a fiatalok környezettudatosságának és természetismeretének a fejlesztése. Az idén a központi téma a kék búzavirág és élőhelye. A pályázók postai úton az alábbi címre küldhetik a munkáikat: Arcus Környezetvédő Egyesület, 24300 Bačka Topola, Školska 2, Srbija. A rajzok postára adási határideje 2020. március 28-a, szombat. Bővebben az Arcus honlapján tájékozódhatnak: www.arcus.org.rs.