2024. április 25., csütörtök

Újraindult a vízgyár

Álhírek terjesztése miatt bűnvádi vizsgálat indult Nagybecskereken

Hétfőn 17 órakor (újra) üzembe helyezték a nagybecskereki vízgyárat, és attól kezdve minden nagybecskereki háztartásba a berendezés által megtisztított víz kerül – közölték a Városi Vízművek Közvállalatból.

Újabb nekifutás (Kecskés István felvétele)

Újabb nekifutás (Kecskés István felvétele)

A közleményben azt is hírül adták, hogy villámpostán azt az értesítést kapták, hogy változás történt a vízgyárat működtető belgrádi Gruppo Zilio Kft. élén: Nenad Obradović eddigi igazgatóját leváltották, és a helyére Bojan Dimkićet nevezték ki felelős személynek. Az új igazgató arról tájékoztatta a Városi Vízműveket, hogy a víztisztító olyan állapotban van, hogy képes teljes kapacitással dolgozni, és a következő időszakban mindent megtesznek annak érdekében, hogy az előírásokban előírt minőségű ivóvizet biztosítsák a fogyasztóknak. A Városi Vízművek továbbra is rendszeresen elemzi a vezetékes víz minőségét. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy továbbra is érvényben van a vezetékes víz használatának a tilalma, amelyet még 2004-ben hoztak meg.
Időközben a Városi Vízművek azt az értesítést kapta egyes fogyasztóktól, hogy telefonos üzenetekben és a közösségi hálón különféle nyugtalanító híreket hallani a nagybecskereki vezetékes víz minőségéről. Azt, hogy a nagybecskereki vezetékes víz tele van rákkeltő anyaggal, mert állítólag tévedésből, metán került a vízvezeték-hálózatba. Ezért arra utasítják a becskerekieket, hogy két napig ne használjanak csapvizet. Az információ állítólag a helybeli kórházból származik. A közvállaltban a legerélyesebben cáfolják ezeket a híreszteléseket, amelyek jogos nyugtalanságot keltettek a közvéleményben. Az eset miatt feljelentést tettek a nagybecskereki rendőrségen.
A rendőrség és az ügyészség pánikkeltés és rendbontás gyanújával ismeretlen személy ellen indított bűnvádi vizsgálatot.