2024. április 19., péntek

Novak jó játékkal kezdett

Novak Đoković megtette az első lépést a 79. tornagyőzelem és a ranglista első helyének megőrzése irányában. Novak a dubaji 1. fordulóban egy óra alatt – mindössze három játékot engedélyezve – győzte le a tunéziai veterán Malek Zsazirit, és ma a 2. fordulóban a német veterán Philipp Kohlschreiber lesz az ellenfele, akivel 11:2 a mérlege. Ugyanott Filip Krajinović játszmahátrányból fordított a portugál João Sousa ellen, ami pályafutása 75. ATP-győzelme. A zombori a 2. fordulóban az orosz Andrej Rubljovval játszik, akivel 2:1 a mérlege, és két hete Rotterdamban is Filip győzött. Fucsovics Márton a jelek szerint nem tudja elviselni a szoros játszmák hajrájának terhét. Akárcsak Marseille-ben a kazah Bublikkal szemben, most Dubajban is Monfils ellen mindkét játszmában az utolsó adogatást breakkel veszítette el.

Gaël Monfils nagy falat volt Fucsovicsnak (Fotó: Beta/AP)

Gaël Monfils nagy falat volt Fucsovicsnak (Fotó: Beta/AP)

Miomir Kecmanović értékes győzelemmel rajtolt Acapulcóban. A 20 éves szerbiai három játszmában múlta felül a magasabban rangsorolt ausztrál Alex de Minaurt, így visszavágott a tavalyi milánói vereségért. Kecmanovićnak nem volt szerencséje a mexikói sorsoláson, hisz a 2. fordulóban az első helyen kiemelt Rafael Nadal következik.

Babos Tímea szerencsés vesztesként mégis táblára jutott Dohában, majd az 1. fordulóban a kazah JuliaPutincevától kapott ki.