2024. április 24., szerda
KORONAVÍRUS

Zárt kapuk, halasztások

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendeznek hat mérkőzést, köztük a Juventus–Inter rangadót az olasz labdarúgó-bajnokság következő, 26. fordulójában. Vincenzo Spadafora sportminiszter közölte, hogy Lombardia, Veneto, Piemont, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna és Liguria régiókban vasárnapig gyakorlatilag minden sportesemény elmarad, és bár bizonyos mérkőzések kivételt jelentenek, azokat is nézők nélkül kell megrendezni. A Serie A-ban így szombaton az Udinese–Fiorentina, vasárnap a Milan–Genoa, a Parma–SPAL, a Sassuolo–Brescia és a Juventus–Inter, hétfőn pedig a Sampdoria–Hellas Verona meccset játsszák nézők nélkül.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy csütörtökön üresek lesznek a lelátók az Inter–Ludogorec mérkőzésen, az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc visszavágóján. A járvány miatt múlt vasárnap az Atalanta–Sassuolo, Verona–Cagliari, Torino–Parma és az Inter–Sampdoria találkozó elmaradt, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték.

Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke javasolta a találkozók elhalasztása helyett a zárt kapus rendezést, mert a nyári Európa-bajnokság miatt a küzdelmeknek május 14-éig be kell fejeződniük.

Ide tartozó hír, hogy Japánban és Dél-Koreában is óvintézkedéseket foganatosítottak. A japán labdarúgóliga március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja. A J League elsőként hét mára kiírt kupatalálkozót halasztott el, és később határozott a többi változtatásról. Az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság a terveknek megfelelően elrajtolt a hétvégén, kedden azonban a liga közölte: március közepéig szünetelteti a bajnokságokat, ami összesen 94 találkozót érint.

Elhalasztják a dél-koreai labdarúgó-bajnokság rajtját is. A K-League szóvivője hétfőn azt mondta, a döntés az első és másodosztály minden mérkőzését érinti. Jelenleg az első kettő–négy forduló elhalasztásában gondolkodnak, de ha nem javul a helyzet, hosszabb is lehet a kényszerpihenő. A 12 csapatos K-League 1 küzdelmei az eredeti tervek szerint a hétvégén kezdődtek volna.