2024. április 19., péntek
KORONAVÍRUS

Rendkívüli intézkedések 30 országban

Harminc országban vezettek be rendkívüli intézkedéseket, vagy magasabb fokozatú elővigyázatosságot a koronavírusjárvány miatt. A média jelentése szerint a vírus okozta betegség megjelent Dél-Amerikában, azaz Brazíliában is.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Németországban 17 fertőzött-tet tartanak nyilván, miután egy 25 éves fiatalember tesztje is pozitívnak bizonyult. Olaszországban hirtelenjében 45 százalékkal megszaporodott a fertőzöttek száma, a betegség három új régióban: Toscanában, Szicílián és Genova környékén, Liguriában is felütötte a fejét. Olaszország északi részében 11 személy vesztette életét a fertőzés következtében, 300 személynél állapították meg a fertőzöttséget, 10 városban karantént rendeltek el. Kilenc körzetben 325 fertőzött-tet tartanak nyilván, legtöbbet Lombardiában, ahol 240 fertőzött és 9 halott szerepel a jegyzéken, jelenti az Ansa.

Romániában is feljegyezték az első koronavírusos megbetegedést, egy Olaszországból hazautazó férfinél jelentkeztek a jellemző tünetek, majd kiderült, valóban a Covid-19-es vírusról van szó. Horvátország, Ausztria és Svájc kedden jelentették az Egészségügyi Világszervezetnek az első megbetegedéseket.

Észak-Amerikában eddig 63 koronavírusos esetet jegyeztek fel, írja a FoNet.