2024. március 29., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – SZUPERLIGA

Hetet vágott Belgrádban a Spartacus

Belgrád: Sloga–Spartacus 1:7 (1:3)

Ada Ciganlija sportközpont, 150 néző, vezette: Višnjić (Újvidék). Góllövők: Barjaktarević a 10., illetve Da Costa a 3., a 11., a 72., Filipović az 50., a 82., Barnes az 5., Ilić a 88. percben.

Sloga: Petrović, Čavić N., Erać, Živković, Milić, Bulatović, Trnavac, Vulikić, Jonović, Čavić M., Barjaktarević.

Spartacus: Kostić, Frajtović, Baka (Tanasković), Vajda, Slović, Milivojević, Da Costa, Barnes, Filipović, Pavlović, Matić (Ilić).

A listavezető szabadkai csapat a 3. percben vezetést szerzett a brazil Da Costa közeli góljával, majd két perc múlva a Birmingham csapatától leigazolt Barnes bombázott húsz méterről a hazaiak kapujába. A védekezésre kényszerülő zimonyi gárda a 10. percben egy ellentámadás után visszajött a meccsbe, újabb egy perc elteltével azonban ismét kétgólos volt a Kék Galambok előnye. A folytatásban a góllövőlistát vezető Filipović vezérletével a kék-fehérek még négy gólt értek el. „Érdekes egy mérkőzés volt a Sloga elleni. Nem igazán voltunk a helyzet magaslatán, bár ez az eredményen nem látszik, hiszen még így is nagyarányú győzelmet arattunk. A hazaiak csak a védekezéssel törődtek, és ez nagyban megnehezítette a dolgunkat. A következő fordulóban, a Mašinac otthonában több kell, ha folytatni akarjuk a győzelmi sorozatunkat” – nyilatkozta a belgrádi mérkőzés után Vajda Orsolya, a Spartacus védője.

A hétvégén egyébként a szabadkai klub B csapata is pályára lépett, Pataki Georgináék Magyarkanizsán játszottak felkészülési mérkőzést, ahol a hazai együttes Jelaca Nikolina fejes góljával harcolta ki a győzelmet.

Szuperliga, a 12. forduló: Sloga–Spartacus 1:7, Vojvodina–Mašinac 2:1, Zemun–Radnički 0:1, Crvena zvezda–Požarevac 8:0. Az élcsoport: Spartacus 36, Crvena zvezda 28, Mašinac 23, Sloga 22 pont stb.

A következő fordulóban (február 29.): Crvena zvezda–Sloga, Požarevac–Zemun, Radnički–Vojvodina, Mašinac–Spartacus.

Rajtra készen a Slavija

Zentagunaras: Slavija–Šampion 3:1 (3:0)

Zentagunarasi pálya, 30 néző, vezette: Buljovčić (Zentagunaras). Góllövők: Gyetvai a 15., a 32., a 34., illetve Velez a 65. percben.

Slavija: Fehér Cs., Gyömbér, Kanyó, Nagy, Fehér B. Tóth, Hatala, Fekecs, Gyetvai, Slajher, Dudás. Játszott még: Fehér F., Gere, Zabos, Huszár, Rotsing.

Šampion: Törtei, Szakács, Jurić, Krajnović, Malagurski, Martial, Móra, Stojičić Sl., Virág, Velez, Bíró. Játszott még: Stojičić Sa.

A zentagunarasi csapat jól kezdte a mérkőzést, a kék mezesek fél óra játék után Gyetvai Dávid mesterhármasával már 3:0-ra vezettek. A 2. félidő elején a hazaiak tovább növelhették volna előnyüket, majd az oromiak némileg rendezték soraikat, és a 65. percben Veleznek sikerült szépítenie, miután egy kapusról kipattanó labdát közelről a hálóba fejelt. Néhány perc múlva a vendégek újabb gólt szerezhettek volna, Bíró azonban egy méterről a kapufát találta el.