2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Lampard-öröm vagy bajor visszavágás?

Közel nyolc éve, 2012. május 19-én Münchenben játszották a Bajnokok Ligája fináléját, és a Chelsea akkor emlékezetes módon elütötte a Bayernt a lehetőségtől, hogy saját közönsége előtt ünnepeljen (emlékeztetőül: Müller kései fejes gólját Drogba egyenlítette ki ugyancsak fejjel, majd a tizenegyespárbajban a Kékeknek voltak keményebbek az idegeik). Az azt követő évben a bajorok már magasba emelhették a legértékesebb serleget, majd az európai szuperkupában megverték a Chelsea-t, ám a legrangosabb tornán az ominózus döntő óta most találkoznak először a felek.

A ma esti londoni nyolcaddöntő-odavágón (21 óra) inkább Hans-Dieter Flick legénysége a favorit, a Stamford Bridge házigazdája vélhetően egy fizikálisabb, taktikusabb meccsben lesz érdekelt, ha fel akarja venni a versenyt az életveszélyes támadószekcióval érkező bajorokkal. Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője 2012-ben csapatkapitányként emelhette magasba a trófeát Münchenben, most pedig elmondta, a nagy ellenféllel szemben minden apró részlet kulcsfontosságú lehet. „A labdarúgásnak ezen a színvonalán minden összpontosításunkra szükség lesz mindkét mérkőzésen. Az apró részletek is sorsdöntők lehetnek. A végletekig próbára fog minket tenni a Bayern, de mi készen állunk a kihívásra – fogalmazott Lampard, aki a múltat is felidézte. – Nagy közös történelmünk van a Bayernnel, a 2012-es döntő sokunk életének meghatározó eseménye volt. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is érezni fogják ezt a párharc során.”

A másik esti mérkőzés is bőven tartogathat izgalmakat, hiszen az elmúlt hetekben magára találó, utóbbi hét tétmeccséből hatot megnyerő Napoli a Barcelonát látja vendégül. A katalánok a párharc egyértelmű esélyesei, ám a nápolyiak a mindig forró hangulatú San Paolo Stadionban egy kedvező eredménnyel akár komolyan megizzaszthatják Quique Setién gárdáját – igaz, a Barca a hétvégi 5:0-s gázolásával és Messi mesternégyesével a zsebben önbizalomtól duzzadva utazhat Dél-Olaszországba.