2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Rangadót nyert az Atléti és a Sevilla

Diego Simeone madridi legénysége 3:1-re legyőzte a Sárga Tengeralattjárót a La Liga vasárnap esti meccsén. A találkozót a Villarreal kezdte jobban: Paco Alcácer a 16. percben bombagólt rúgott. Az Atlético ezt követően megemberelte magát, és Correa, Koke, valamint João Félix révén megfordította a derbit. A látszólag magabiztos győzelemben kulcsszerepet játszott a Matracosok kapusa, Jan Oblak. A Sevilla idegenben nagyon simán, 3:0-val kiütötte a Getafét, ezzel Lopetegui gárdája megelőzte Bordalásékat a tabellán. A spanyol bajnokságban 25 forduló után egyaránt 43 pontos az Atlético és a Sevilla, mögöttük a Getafe 42, a Sociedad pedig 40 ponttal áll.

A Premier League-ben az Arsenal sorozatos döntetlenjei után immáron másodszor nyert. Mikel Arteta fiai a támadófutball minden szépségét felvonultató produkcióval 3:2-re verték az Evertont. A győzelemmel az Ágyúsok közelebb kerültek az európai kupaszereplést érő helyekhez, ám az angol élvonalban rendkívül szoros a táblázat középső része, így fordulóról fordulóra változik a helyzet.

Franciaországban a PSG megint őrült meccset játszott. Az Angers elleni 4:4 után ezúttal 4:3-mal felülmúlták a Bordeaux-t. Annyira már nem is meglepő, de a párizsi kirakatcsapat egyik legnagyobb sztárja, Neymar idő előtt mehetett zuhanyozni, hiszen a bírói ráadásban második sárga lapos figyelmeztetését is megkapta. A brazil heves reakciója miatt a Dijon ellen biztosan nem lép pályára, de az is elképzelhető, hogy a labdarúgó-szövetség többmeccses eltiltást ró a Szentek tízesére. Thomas Tuchel gárdája továbbra is magabiztosan vezeti a Ligue 1-et, s nyugodtan készülhet a Dortmund elleni BL-visszavágóra.