2024. március 28., csütörtök

Dolgoznak az úthengerek Óbecsén

Április végére készül el a Zöldfás utca, amit további útfelújítások követnek a központban

Felújítások miatt hónapok óta útlezárások nehezítik a közlekedést Óbecse központjában, jelenleg a Zöldfás utca Danilo Kiš utca és a piac közötti részén korlátozza a forgalmat a kivitelező. A tervek szerint április végére elkészül ennek a forgalmas útszakasznak a Petőfi Sándor utcáig tartó része. A munkálatok több mint 100 millió dinárba kerülnek.

Szakaszosan újítják fel a Zöldfás utcát (Fehér Rózsa felvétele)

Szakaszosan újítják fel a Zöldfás utcát (Fehér Rózsa felvétele)

Dragan Tošić polgármester elmondása szerint 2016 óta a községben csaknem egymilliárd dinárt költöttek el az utak felújítására vagy kiaszfaltozására. Ebből a pénzből 400 millió dinár a községi költségvetésből, a többi magasabb hatalmi szintekről érkezett. Az önkormányzat tervei szerint a következő években egy köz- és magánpartneri együttműködés keretében végzik majd az ehhez hasonló beruházásokat, amelyek során további egymilliárd dinár értékben nagyjából 44 kilométer utat újítanának fel, illetve építenének meg Óbecsén úgy, hogy a leszerződött magánvállalat által finanszírozott beruházás értékét az önkormányzat a szerződés több éves hatálya alatt a korábbi éves karbantartási költségek összegével törlesztené.

Dragan Tošić polgármester szerint a felújításokat azért a központban kezdték meg, mert ezeket az utcákat az ügyintézések miatt a község összes polgára használja. A Zöldfás utca után a Csuka Zoltán  Csillag tér és Fő utca közötti 180 méteres szakasza, majd a Danilo Kiš utca teljes felújítása lesz soron, jövőre pedig már a város többi részén – az Újfaluban, a Kis-Boszniában, az Alsóvároson stb. – folytatódnak a munkálatok, de a települések sem maradnak ki. Az önkormányzat a községháza és a színház épületét is szeretné idővel felújítani, de a Műszaki Iskola előtti területet és az Újvidéki utca sarka és a főtér közötti parkolót is rendbe fogják hozni.