2024. április 24., szerda
FÉRFI EB-SELEJTEZŐK

Kokoškov megizzadt, Magyarország szárnyal

Kellemetlen, 94:90-es vereségbe szaladt bele Grúzia ellen a szerb férfi kosárlabda-válogatott a jövő évi kontinenstorna kvalifikációjának 2. fordulójában. Igor Kokoškov legénysége jól kezdte a belgrádi összecsapást, az első félidőben többször is tíz pont feletti előnnyel mentek Raduljicáék. A folytatásban azonban a grúzok a honosított amerikai, 33 pontos McFadden vezetésével szívósan visszakapaszkodtak, és nyílttá tették a hajrát, amelyben aztán nekik jött ki jobban a lépés. Kokoškov edző így elvesztette első tétmeccsét hazai közönség előtt.

Magyarország szenzációsan folytatta a selejtezős sorozatot, hiszen a címvédő Szlovénia legyőzése után Ukrajnát is megverte Stojan Ivković csapata, ráadásul idegenben, Zaporizzsjában. A magyarok a kevés pontos, rendkívül kiélezett összecsapás idegtépő végjátékában Allen Rosco utolsó másodperces kosarával diadalmaskodtak, és fél lábbal már az Eb-n érezhetik magukat.

Eredmények, 2. forduló, E csoport: Szerbia–Grúzia 90:94. A sorrend: Grúzia 4, Szerbia 3, Svájc (–1) és Finnország (–1) 1 pont. F csoport: Szlovénia–Ausztria 85:78, Ukrajna–Magyarország 60:62. A sorrend: Magyarország 4, Szlovénia és Ukrajna 3, Ausztria 2 pont.

NBA

A Staples Center a királyoké

Második meccsét is megnyerte az All Star-szünet után a Sacramento, amely a Memphis után jóval nagyobb riválist, a bajnokesélyes Los Angeles Clipperst verte, ráadásul a Staples Centerben (103:112). A közelről és távolról is hatékonyan dobó Kings gyakorlatilag végig lépéselőnyben volt, és bár Kawhi Leonardék az utolsó negyedben a két számjegyű hátrányból is fordítottak, a végjáték Bogdanovićéké lett. A finom kezű szerb 4 triplát vágva 20 pontnál állt meg, Bjelica 10-ig jutott, a túloldalon Kawhi vitte a prímet (31).

A Denver Jokić 32 pontos partija ellenére viszonylag simán kapott ki Oklahomában (113:101). Felemás hétvégéje volt a Dallasnak. A Mavericks Dončić vezetésével (33-10-8) nyert Orlandóban (106:122), majd az utolsó negyedben is meglévő 13 pontos előnyt (77:90) eljátszva vérzett el Atlantában – igaz, a szlovén zsenit az egész meccsen pihentette Carlisle edző.