2024. március 19., kedd

Farsangvégi rendezvények Temerinben

A hagyományos, vidám farsangvégi felvonulást vasárnap, február 23-án tartják meg Temerinben. A találkozó mottója: Búcsúztassuk el a farsangot hozzá méltó módon, készítsünk álarcot, öltözzünk jelmezbe, majd vegyünk részt a felvonuláson! Gyülekező a piactéren 13 órakor. A 14 órakor induló jelmezes felvonulást a TEFU fúvószenekar kíséri. Az útvonal a megszokott: Piac tér, Újvidéki utca, Kossuth Lajos utca, Nikola Pašić utca és a Piac tér. A vidám, kulturális műsor versenyzéssel és bőgőtemetéssel 15 órakor kezdődik. A menetben résztvevőket forralt bor, tea és fánk várja. A felvonulás szervezői Pásztor Éva és az I. Helyi Közösség, muzsikál Balázs Zoltán.

A farsangvégi mulatozás elmaradhatatlan része a bőgőtemetés (korábbi felvétel)Góbor Béla felvétele

A farsangvégi mulatozás elmaradhatatlan része a bőgőtemetés (korábbi felvétel)Góbor Béla felvétele

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület vasárnap, február 23-án 19 órai kezdettel bemutatja Az ördög bűvöletében című farsangi kabarét. Rendező: Nagy Sándor, előadják a Komédiások színjátszó csoport tagjai. A belépőjegy 200 dinár. Az előadás után fánkkal és forralt borral várják a közönséget.

A Kertészkedők Egyesülete február 27-én, csütörtökön 19 órai kezdettel Torkos csütörtök címmel társas estet tart a Gulyás csárdában a tagság és a nagyközönség részére. A vacsora torkos bográcsosból vincellér módra és egyéb torkos ételekből áll. A zenét Bartók András szólista és nótamester emlékére Gara László szolgáltatja, a zenés betétekről a Kéknefelejcs citera együttes gondoskodik Hévizi István vezetésével. Helyfoglalás vacsorával 300 dinár.