2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Karakaševićék éremközelben

ASZTALITENISZ – WORLD TOUR, BUDAPEST

Az Aleksandar Karakašević/Izabela Lupulescu vegyes páros bejutott a legjobb nyolc közé a budapesti World Tour asztalitenisz-versenyen. A szerbiai duó a nyolcaddöntőben 3:0-ra legyőzte a francia Tristan Flore/Laura Gasnier párost. Karakaševićék a negyeddöntőben hongkongi duóval mérkőznek. A szintén szerbiai Marko Jevtović/Surján Szabina kettős román, a magyarországi Szudi Ádám/Pergel Szandra duett pedig indiai kettőstől kapott ki a legjobb 16 között.

Karakašević a szlovák Pištej oldalán férfi párosban is versenyben van, akárcsak az Ecseki/Szudi kettős.

KÉZILABDA – FÉRFI BL

Bravúr után pofon

A múlt heti, PSG elleni látványos fordítás után 34:26-os vereséget szenvedett hétközi játéknapon a Flensburg otthonában a Szeged, ezzel szinte biztossá vált, hogy Juan Carlos Pastor csapata nem végez a Bajnokok Ligája A csoportjának élén, és az egyenes kieséses szakaszt a Veszprémhez hasonlóan a nyolcaddöntőben kezdi meg. A dél-alföldiek a biztató kezdés (2:5) után komolyabb hátrányt szedtek össze a pihenőig (17:11), amit a 6 gólos Jurecki vezette hazaiak tovább növeltek a meccs végéig. A Szeged az utolsó fordulóban a Barcelona vendége lesz, ám ha a katalánok most hétvégén pontot szereznek Celjében, a jövő heti derbinek már nem lesz beleszólása a csoportelsőségbe – ez elég valószínű forgatókönyv, tekintve, hogy a Barca a Celjét ősszel 45:21-re verte.

KOSÁRLABDA

A szerb lányok Tokióban

Nemrégiben zajlottak le a tokiói olimpia női selejtező tornái. Szerbia házigazdaként az Egyesült Államok, Nigéria és Mozambik válogatottjával mérkőzött, és bár Belgrádban az USA nem hagyott esélyt a lányoknak (88:69), a két afrikai csapat már nem okozott gondot (fenti sorrendben 70:64, 76:48). A kvartettben a korábban kvótát szerzett USA, illetve Szerbia mellett még Nigériának lett indulási joga, továbbá a másik három selejtezős csoportból Kanada, Belgium, Franciaország, Ausztrália, Puerto Rico, Kína, Spanyolország és Dél-Korea jutott ki az ötkarikás játékokra, akik a házigazda Japánnal együtt alkotják a 12 csapatos olimpiai mezőnyt.