2024. április 19., péntek

Balázs a százban!

Sikeres keddjük volt a szerbiai és a magyar teniszezőknek az e heti ATP-tornákon. Dušan Lajović Rióban, Miomir Kecmanović Delray Beachben és Balázs Attila ugyancsak Rióban vette az első akadályt, és mindhárman pályafutásuk legjobbját jegyzik.

Balázs kisebb meglepetésre az uruguayi Pablo Cuevast győzte le, amivel a naprakész ranglistán feltört a 100. helyre. Ha a 2. fordulóban nyerni tud a brazil Thiago Monteiro ellen is, hétfőn a 95. pozíció táján találjuk a nevét. Lajović az olasz Marco Cecchinato elleni második játszmában hat breaklabdát hagyott ki, s csak ezért kényszerült három szettre, és a következő körben is esélyes lesz egy másik olasz, Lorenzo Sonego ellen, akit tavaly Monte-Carlóban győzött le. Ha nyer, a tegnap 22. ópázovai bejut a 20 legjobb közé.

Kecmanovićnak csak egy játszma kellett, hisz a második elején az ausztrál Jordan Thompson feladta az egyenlőtlen küzdelmet. Kecmanović a 2. fordulóban a francia Ugo Humbert-rel vív meg, akit már háromszor – a múlt héten New Yorkban is – le tudott győzni. Győzelem esetén a szerb megelőzi Tsongát és éppen Humbert-t, amivel feljut a 44. helyre.

A nap hőse a szlovén Aljaž Bedene volt, aki a múlt héten Rotterdamban Sztefanosz Cicipaszt, most meg Marseille-ben Karen Hacsanovot győzte le. Nem volt sikeres Melbourne bajnoknője, az amerikai Sofia Kenin, aki Dubajban az egyre jobb kazah Elena Ribakinától szenvedett szoros vereséget.