2024. április 24., szerda
MAGYAR LABDARÚGÁS

Rangadó után rangadó

Nagyot lépett a címvédés felé a Fradi, de nagy csata vár rá Mezőkövesden

Egy hete óriási lépést tett a címvédés felé a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a forduló rangadóján 1:0-ra legyőzte a Fehérvár csapatát. A Fradi a meccset megelőzően papíron három ponttal vezetett a rivális előtt, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz a vesztett pontok tekintetében sokkal jobban állt. Így aztán egy vendégsiker sem borított volna fel semmit, de a hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre, és bár végig irányították a mérkőzést, végül csak szűk győzelmet arattak. Az egyetlen gól az 51. percben született meg: Tokmac Nguen bal oldali beadása egy védőn lelassult, de épp így lett jó a hosszú saroknál érkező Olekszandr Zubkovnak, aki közelről nem hibázott.

A mérkőzés egyik legjobbját azonban nem a támadók között kellett keresni, Otigba Kenneth olyan nagyszerű teljesítményt nyújtott hátul, hogy meglepődnénk, ha Marco Rossi nem figyelt volna fel rá. Főleg egy olyan vészterhes időszakban, amikor a március 26-ai, bulgáriai Európa-bajnoki pótselejtezőről biztosan hiányzik a magyar válogatottból az RB Leipzig sérült klasszisa, Willi Orbán. Ráadásul Kádár Tamást a tartalékok közé száműzte a Dinamo Kijev, míg az MLS-ben légióskodó Baráth Botond novembertől nem játszott tétmeccsen, és az ottani bajnokság csak március elején kezdődik, azaz nem nagyon lesz játékban.

Szombaton újabb rangadó következik, a Mezőkövesd ugyanis nem akar leszakadni az élmezőnytől, s a Fradi számára intő jel, hogy Kuttor Attila legénysége 3:1-es sikert ért el Debrecenben. Érdekesség, hogy a Mezőkövesd szezonbeli öt veresége közül hármat otthon szenvedett el, ráadásul a Fradi ellen nem is jó a mérlege, hiszen mindössze egyszer verte meg pályaválasztóként: még 2016. december 3-án 2:0-ra.

A 22. forduló programja

Február 22., szombat: Kisvárda–Diósgyőr (17 óra), Honvéd–Puskás Akadémia (17), Kaposvár–Újpest (17), Fehérvár–ZTE (17), Paks–Debrecen (17), Mezőkövesd–Ferencváros (19.30).