2024. április 24., szerda
KREATÍV PERCEK

Családi étkező – nem szokványos színekkel

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Az ebédlő kialakítása mindig központi kérdés kell hogy legyen a konyha és a nappali létrehozásával együtt.

Ebben az esetben egy már meglévő, új laminált burkolóval ellátott konyhához alakítottuk ki az ebédlőt. Nem nagy tér állt rendelkezésünkre, mivel az ebédlő másik helyiségekbe vezető ajtókkal volt körülvéve. A könnyebb átjárhatóság érdekében négy személyesre terveztük az étkezőasztalt, amely vendégfogadás során még két székkel bővíthető. A türkiz és a narancssárga dominál a helyiségben. (Narancssárga színű székekkel is készült látványterv, de végül a türkiz mellett döntöttek a megrendelők.)

Az egyik falat geometriai mintás türkiz tapétával vontuk be, mely remekül illik a türkiz székekhez, a narancssárga szőnyeg és a kiegészítők mindezt még jobban kiemelik.

A másik falat kövekkel dekoráltuk, a középen polcokat helyeztünk el, méltó helyet kínálva a családi fotóknak. A harmadik fal mellett egy tálalókomód kapott helyet, fölé tükör került.

A mennyezetre spotlámpákat és LED-es fényeket helyeztünk el, az asztal fölé belógatott mennyezeti lámpa került.

A hangulatos étkező igazán az ott élők egyéniségét tükrözi, és remek étkezések és beszélgetések színhelyéül szolgál.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.