2024. április 23., kedd

Lakásfelújítás és anyasági pótlék

Tartományi támogatásokra pályázhatnak a három- és négygyermekes családok

A három- és négygyermekes vajdasági családok április 12-éig jelentkezhetnek a Tartományi Népesedési Titkárság pénzügyi támogatására új ingatlan vásárlása, vagy a meglevő felújítása esetén, hívja fel a figyelmet a 021.rs hírportál.

Vissza nem térítendő eszközökről van szó, melyet hozzáépítésre, adaptálásra, folyó karbantartásra használhatnak fel tulajdonukban, vagy résztulajdonukban levő lakóingatlan esetén. Családi házra, vagy lakásra egyaránt lehet pályázni. Azon vajdasági családok jogosultak a támogatársra, melyekben 2019. január 1-je óta született meg a 3., vagy a 4. gyermek. Összesen 150 millió dinárt osztanak ki, családonként legfeljebb 1,2 millió dinárt. 

Egész éven át nyitva áll a tartomány nyilvános felhívása az anyasági pótlékra, melyre a munkanélküli, három-, vagy négygyermekes anyák pályázhatnak. Idén összesen 300 millió dinárt különítettek el a tartományi költségvetésből erre a célra, akik 2018 júliusától szülték harmadik, vagy negyedik gyermeküket, és a gyerek születésétől számítva legalább egy éve a Foglalkoztatási Nemzeti Szolgálat nyilvántartásában szerepelnek, mint munkanélküliek. A pótlék havi 15 ezer dinár, és legfeljebb 24 hónapon át folyósítják.

Ugyancsak egész éven át fogadják a mesterséges megtermékenyítés támogatására jelentkező párokat. A nyilvános felhívás 50 millió dináros fedezetű, melyre 45 évnél fiatalabb nők jelentkezhetnek. A korhatár korábban a 44. életév volt nők esetében.