2024. március 19., kedd

Helyszínelt a temerini polgármester

Azt követően, hogy a temerini I. Helyi Közösségben tett látogatása során Đuro Žiga polgármester meghallgatta a városrész keleti részében lakó polgárok panaszait, munkatársaival a helyszínre látogatott, hogy személyesen is meggyőződjön a panaszok helytállóságáról. Elsősorban a Jókai Mór, a Rózsa és a Téglagyár utcák lakóival beszélgetett a közművek állapotáról. Az összesereglett emberek felhívták a figyelmet az esőzések során kialakult gondokra.

A temerini polgármester (középen) a Rózsa és a Téglagyár utcák kereszteződésénél beszélget a polgárokkal (Góbor Béla felvétele)

A temerini polgármester (középen) a Rózsa és a Téglagyár utcák kereszteződésénél beszélget a polgárokkal (Góbor Béla felvétele)

A felsorolt utcákban különösen olyankor van baj, amikor rövid idő leforgása alatt sok csapadék hullik. Ilyenkor a szivattyú nem képes a sok csapadékot a vízlevezető csatornába juttatni. A polgármester és munkatársai a helyszínen meggyőződtek arról, hogy a vizesárok tele van hulladékkal, és hogy a Téglagyár utca végére telepített pumpa nem bírja a sok vizet kiszivattyúzni, különösen akkor nem, ha nappal esik sok eső.

Megállapodás született arra, hogy a szivattyút a lehető legrövidebb időn belül egy kézi kapcsolóval látják el, hogy annak működése ne függjön az utcai világítástól. (Élelmes emberek, ha nappal hullik sok csapadék, a víz pedig összegyülemlik az alacsonyan fekvő utcában, rágógumival leragasztják az utcai világítást kapcsoló fényérzékelőt, ezt követően bekapcsol az utcai világítás, és azzal együtt a szivattyú is). A vizesárkot is kitisztítják.

Megoldják a Rózsa és a Jókai Mór utca polgárainak a gyenge közvilágításra tett panaszait is. Ezekben az utcákban igen rossz állapotban vannak az utak is, újra kellene aszfaltozni azokat. Az önkormányzat képviselői azonban nem akartak hamis ígéreteket tenni, ám kifejezték hajlandóságukat, hogy amikor megadódnak a feltételek, az utakat is megjavítják.