2024. április 18., csütörtök

Megvan az új Federer?

Kim Clijsters kicsit korosabb lett, eléggé nagydarab, de nem sokat felejtett el a tenisztudásából (Fotó: Beta/AP)

Kim Clijsters kicsit korosabb lett, eléggé nagydarab, de nem sokat felejtett el a tenisztudásából (Fotó: Beta/AP)

Fucsovics Márton mindkét játszmában kétszer veszítette el az adogatást a kazah Alekszandr Bublik ellen a marseille-i 1. fordulóban, így a magyar teniszező számára a versenyhét a reméltnél gyorsabban ért véget. Ugyanott Dušan Lajović késő este az olasz Marco Cecchinatóval, az amerikai Delray Beachben pedig Miomir Kecmanović az ausztrál Jordan Thompsonnal vívta első meccsét.

Az előző nap tehát nem a szerbekről szólt, sem pedig a magyarokról, hanem egy visszatérő veteránról és egy 16 éves újoncról.

A volt világelső belga Kim Clijsters 8 év kihagyás után, 36 évesen tért vissza a versenyzéshez. A négyszeres Grand Slam-bajnok Dubajban a melbourne-i döntőssel, Garbiñe Muguruzával játszott, és bár kikapott, a második játszmában már megmutatta, hogy nem sokat felejtett. Ha folytatja pályafutását, valószínű, hogy képes lehet legalább szolid eredményekre.

Buenos Airesben szabadkártyával játszik a 16 éves spanyol Carlos Alcaraz, akinek a nevét talán meg kellene jegyezni. Juan Carlos Ferrero neveltje korát meghazudtoló higgadtsággal játszott a spanyol veterán Albert Ramos ellen, és három játszmában nyert. Alcaraz nagyot hajrázott, hisz a döntő játszmában 0:3 és 0:40-ről fordított, a legtöbb figyelmet pedig azzal vonzotta, hogy játéka állítólag meglehetősen emlékeztet Roger Federerére.