2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Gulácsiék Mourinhónál kezdenek

A RB Leipzig lesz a tavalyi BL-finalista Tottenham első ellenfele (21 óra) az idei sorozat egyenes kieséses szakaszában. José Mourinho formába lendülő csapata, amely az elmúlt hónapban hét tétmeccsből ötöt nyert és kettőt ikszelt, már az első körben nagy kihívás elé néz, hiszen a Bundesligában a bajnoki címért is versenyben lévő lipcseiek – az elmúlt hetek bukdácsolása ellenére – a hazai pontvadászat mellett a nemzetközi porondon is egyre magasabbra kívánnak törni Julian Nagelsmann, a szemtelenül fiatal, 32 éves trénergéniusz vezetésével.

A Tottenham a BL-ben is kemény ütközetre számíthat (Fotó: Beta/AP)

A Tottenham a BL-ben is kemény ütközetre számíthat (Fotó: Beta/AP)

Gulácsi Péterék a közelmúltban sorrendben négy meccsen nem tudtak nyerni Németországban, ám a Bayern elleni remi az Allianz Arénában már bőven elfogadható eredmény volt, a hétvégén pedig a Werdert 3:0-val intézték el a Bikák. A mini-Mourinhónak is becézett Nagelsmann a nyolcaddöntőre készülve elmondta, a Tottenham az európai topcsapatok közé tartozik valódi sztárjátékosokkal, akik nagy nemzetközi rutinnal rendelkeznek, és egy világklasszis edző irányítja őket. „Fiatal trénerként nagyon is várom ezt a szintű tesztet. Még sosem játszottam Mourinho-csapat ellen, egy színvonalas meccsre számítok, amelyen akár időközben is válthat taktikát az ellenfelem” – méltatta a portugált a német.

A Special One az FA-kupában és a Premier League-ben sorjázó sikerek ellenére elégedetlenkedett, mégpedig az időbeosztás miatt. A Spurs vasárnap délután játszotta le győztes bajnokiját az Aston Villa otthonában (2:3), annak ellenére, hogy a riválisnak nem okozott volna gondot egy korábbi időpont, míg Mourinho szerint saját játékosai számára igenis sokat jelentett volna egy-két plusz pihenőnap a BL-összecsapás előtt.

A másik esti mérkőzésen két olyan csapat lép pályára, amely egyaránt bőven elégedett lehet a sorsolással. Az Atalanta és a Valencia első mérkőzését, egy klasszikus háromesélyes összecsapást Bergamo helyett a milánói San Siróban rendezik, ahol Gasperini edzőnek kulcsfontosságú a kedvező eredmény biztosítása, mielőtt a Mestallába utazik legénységével.

Szont műteni kell!

A héten meg kell műteni Szon Hung Mint, a Tottenham dél-koreai támadóját, akinek eltört a jobb karja. Az észak-londoni együttes a honlapján közölte, hogy a 27 éves futballista vasárnap, az Aston Villa vendégeként játszott meccsen szenvedte el a sérülést. A 3:2-es Tottenham-sikerrel zárult összecsapáson Szon két gólt is szerzett, a második a győztes találat volt a 94. percben. A Spurs azt írta tegnapi rövid közleményében, hogy a műtét után a klub orvosi stábja dönt majd a rehabilitációról, de a támadónak bizonyosan több hetet ki kell hagynia.