2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

A szettarány döntött

ASZTALITENISZ – EURÓPAI KUPAPOROND

Nem jártak sikerrel a magyarországi és szerbiai női asztaliteniszezők az európai kupaporondon. A Bajnokok Ligájában hiába nyert 3:2-re a Berlin ellen a csókai Assis de Souza Erdélyi Szilviát sorai között tudó Cartagena, 5:3-as összesítéssel a német együttes jutott a legjobb négybe. A zentai Fehér Gabriellát és a magyarországi Fehér Orsolyát foglalkoztató spanyol Vic klubja 3:1-re (összesítésben 6:1) kikapott a francia Saint-Quentinois-től. Az Európa-kupa negyeddöntőjében a bácsföldvári Surján Szabina a Budaörs színeit képviselte. A magyar csapat közel állt a továbbjutáshoz, ám az 5:5-ös összesítésnél a szettarány 22:18-ra az orosz Taganrog felé billentette a mérleget.

Az egyetlen örömforrást az osztrák Wels csapat negyeddöntős szereplése jelentheti a férfi Európa-kupában, itt ugyanis Szudi Ádámék 6:3-mal felülmúlták a Neustadtot, és bejutottak a legjobb négybe.

SAKK – ZENTA

Nagy Attila megvédte címét

A tornyosi Nagy Attila biztonságos játékkal döntetlent játszott az adai Zvonimir Aleksićtyel, és a többi eredménytől függetlenül megtartotta első helyét a 2020-as Zenta-bajnokságon, ezzel pedig megvédte címét. A dobogó második helyére – kellemes meglepetésre – a fiatal zentai Farkas Sándor állhatott fel, aki nagy küzdelemben fektette két vállra felsőhegyi csapattársát, a zentai Molnár Gábor Rolandot.

A 9. forduló eredményei:Nagy–Aleksić remi, Farkas S.–Molnár 1:0, Csízik–Pacal 0:1, Vranić–Kincses V. 1:0, Solymosi–Simonyi 1:0, Lőrincz–Huszák remi, Konc–Bartha remi, Kincses K.–Sabo 0:1 (k. n.).

A bajnokság végső élcsoportja: Nagy 7, Farkas és Pacal 6,5, Vranić 5,5, Solymosi, Molnár és Aleksić 5, Csízik, Kincses és Sabo 4,5 pont stb.

RÖPLABDA – ZENTA

Zentán maradt a trófea

A hétvégén a Sport Mindenkinek civil szervezet rendezésében röplabdatornát láthatott a zentai sportcsarnok közönsége. A megmérettetés hét csapat részvételével zajlott. A győztes a házigazda Zenta csapata lett, amely a döntőben 2:1 (21:25, 25:19, 15:10) arányban felülkerekedett a Szeged gárdáján. A bronzérmet a zomboriak szerezték meg, miután a 3. helyért folyó harcban szintén 2:1-re (18:25, 25:19, 15:12) legyőzték a Szabadka II. együttesét. A dobogós csapatok serleget és érmeket vehettek át a szervezőktől. A végső sorrend: 1. Zenta, 2. Szeged, 3. Zombor, 4. Szabadka II., 5. Szabadka II., 6. Kikinda, 7. Ada.