2024. március 28., csütörtök

„Az ön véleménye is számít”

Online közvélemény-kutatást folytat a Lidl üzletlánc

A Lidl vásárlói online kérdőív révén is véleményt nyilváníthatnak a közelmúlban történt vásárlásaik tapasztalatairól. Ily módon a fogyasztók további közvetlen kommunikációra tehetnek szert a Lidl üzletlánccal, és egyben részt vehetnek Az ön véleménye is számít versenyen, amelyen havonta tíz fogyasztó nyerhet vásárlási utalványt.

A Lidl vezetősége nyitott vásárlói kivánságainak és javaslatainak a meghallgatására, és azt reméli, hogy az online kérdőív bevezetése hosszabb távon tovább növeli fogyasztói elégedettségüket. A vásárlók gyorsan és közvetlenül válaszolhatnak a kérdésekre, amelyek egy adott üzlethelyiséggel kapcsolatosak. Például a vásárlók elégedettségükről, a kiszolgálás gyorsaságáról, az alkalmazottak kedvességéről, a termékek tisztaságáról és frisseségéről is véleményt nyilváníthatnak.

– Számukra a vevők véleménye a legfontosabb útmutató az üzleti életükben. Ügyfélszolgálatunk és a közösségi hálónknak köszönhetően kommunikálni tudunk vásárlóinkkal, és az új, könnyen hozzáférhető kérdőív segítségével még jobb kapcsolatot alakíthatunk ki vevőinkkel – mondta Martina Petrović, a Lidl ügyfelekkel megbízott részlegének igazgatója.

Azok a vásárlók, akik a vásárlás után véleményt szeretnének nyilvánítani, hozzáférhetnek az online kérdőívhez a Lidl Szerbia hivatalos weboldalán. A kérdőív kitöltésével a vásárlóknak lehetőségük nyílik arra, hogy részt vegyenek a Lidl versenyén. Havonta az a tíz felhasználó, aki a legpontosabb válaszokat adja, 5000 dináros utalványt kap. A verseny első fordulója 2020. március 31-éig tart, és ezután az akció hónapról hónapra folytatódik, egészen 2021. február 28-áig.