2024. április 25., csütörtök

Az Újvidéki Rádió 70 éves jubileumára megtartott könyvbemutató, verses-zenés rendezvények

A Topolya Község Művelődési Háza által szervezett programok februárban is betöltik az estéket

A Topolyai Téli Esték harmadik előadása keretében ma este folytatódik Topolya Község Művelődési Házának februárra tervezett programsorozata. Nánási Anikó és Miklós Csongor Közös nevezőn című, az Újvidéki Rádió 70. évfordulója alkalmából megjelent kiadványát ismerheti meg a közönség 18 órai kezdettel a művelődési ház kiállítótermében.

A csütörtökre, az újvidéki Ifjúsági Színházba (Pozorište mladih) szervezett autóbuszos színházlátogatásra már beteltek a helyek. A közönség a Hair című musicalt tekintheti meg. Pénteken 18 órakor, a színházteremben a belgrádi Jelenica Színház társulata játssza a Knjiga o džungli című előadást, melyre a belépőjegy 250 dinárba kerül.

Február 23-án, vasárnap a topolyai Vuk Stefanović Karadžić Szerb Művelődési Központ ünnepi akadémiája veszi kezdetét a színházteremben, a művelődési szervezet 30 éves jubileumi eseménysorozatának keretében.

Február 24-én, 9 órakor a művelődési ház kiállítótermében szervezik meg az általános iskolások hagyományos községi szavalóversenyét szerb nyelven. Február 25-én, 9 órakor szintén a művelődési házban tartják meg a magyar nyelvű általános iskolások szavalóversenyét.

Február 25-én, 18 órakor a Művelődési Ház kiállítótermében a Topolyai Téli Esték előadássorozatának negyedik állomásaként Gallusz László: Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok című könyvét mutatják be a házigazda és az ARCUS Környezetvédő Egyesület társszervezésében. A szerzővel Tomik Nimród beszélget.

Február 26-án, 12 órai kezdettel a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskolában tartják meg a középiskolás diákok községi szavalóversenyét szerb és magyar nyelven.

Február 28-án, pénteken 18 órai kezdettel Halljátok-e a dalt? címmel Barta Júlia, Magyar Életfa-díjas nyugdíjas óvónő és Molnár Krekity Olga, Csokonai-, Radnóti-, és Latinovits-díjas versmondó közös előadóestjén vehetnek részt az irodalombarátok. A művelődési program a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének 25. évfordulója alkalmából készült. A műsorban Anna Ahmatova, Arany János, Áprily Lajos, Buda Ferenc, József Attila, Kafka Margit, Király László, Szabó Lőrinc, Sziveri János és Tamási Áron művei hangzanak el. Az est folyamán gitáron és énekes előadásával Bede Anett, zongorajátékával pedig Szenti Áron működik közre.

Bővebb információk és helyfoglalás munkanapokon 8 és 14 óra között a 024/713-515-es telefonszám kaphatók, illetve személyesen a Fő utca 12. szám alatt, vagyis a Művelődési Ház irodájában.