2024. április 20., szombat

Györe nem védheti a riói serleget!

Györe László kénytelen volt lemondani a riói szereplést. A zentai teniszező hasizomsérülést szenvedett a Londero elleni meccsen a Buenos Aires-i 2. fordulóban, így a brazil nagyvárosban nem védheti a tavaly nyert serleget. Még nem tudni, hogy Györe mikor lesz újra játékképes, elképzelhető, hogy a jövő héten sem indulhat Santiagóban, sokkal valószínűbb, hogy csak Indian Wellsben léphet megint pályára. A riói visszalépés következménye, hogy Györe jövő hétfőn a ranglistán lecsúszik a 70. hely tájára, s ha nem védheti a tavaly São Paulóban nyert 90 pontot sem, további visszaesés várható.

Rióban Dušan Lajović, az osztrák Dominic Thiem mögött, a második kiemelt lesz. Az ópázovai teniszező, aki Buenos Airesben a negyeddöntőben búcsúzott, az olasz Marco Cecchinatóval kezd. Balázs Attila szerencsés vesztesként jutott fel az 1,9 millió dollár összdíjazású torna főtáblájára. A világranglistán 106. magyar játékos vasárnap a selejtező 2. fordulójában 6:0, 6:2-re kikapott az olasz Gianluca Magertől (127.), de az ATP tájékoztatása szerint mégis ott lehet a legjobbak között Brazíliában. A 31 éves Balázs az 1. fordulóban az uruguayi Pablo Cuevasszal találkozik (46.) majd, akit eddigi egyetlen összecsapásukon legyőzött egy 2018-as olaszországi salakos challenger tornán.

Filip Krajinović Rotterdamban szoros meccsen veszített elődöntőt Gaël Monfils ellen, e héten Marseille-ben nevezett, de visszalépett.

Miomir Kecmanović New Yorkban a brit Kyle Edmundtól kapott ki az elődöntőben. E héten Delray Beachben az ausztrál Jordan Thompsonnal kezd.