2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Milinković-Savić megmentette a Laziót

Zidane-t is lebirkózta a Celta – A Manchester Cityt két évre eltiltották az európai kupaszerepléstől

Igazi derbit játszott vasárnap Rómában a Lazio és az Inter. A Nerazzurrinak nem volt könnyű dolga Inzaghi legénységével szemben. A kiegyenlített meccsen Young révén a milánóiak szereztek vezetést. A szünet után Immobile 11-esből egyenlített, majd a táblázat 2. helyére röpítette a Laziót Sergej Milinković-Savić! A 24 éves szerb jókora kavarodásban találta meg a rést Padelli kapujáig. Az Inter Lautaro révén egyenlített, de a játékvezetői kar les címén – jogosan – érvénytelenítette a találatot.

Második helyre repült a Lazio! (Fotó: Beta/AP)

Második helyre repült a Lazio! (Fotó: Beta/AP)

Olasz bajnokság, a 24. forduló: Lecce–SPAL 2:1, Bologna–Genoa 0:3, Atalanta–Roma 2:1, Udinese–Verona 0:0, Juventus–Brescia 2:0, Sampdoria–Fiorentina 1:5, Sassuolo–Parma 0:1, Cagliari–Napoli 0:1, Lazio–Inter 2:1.

Az élcsoport: Juventus 57, Lazio 56, Inter 54, Atalanata 45, Roma 39 pont stb.

A következő fordulóban (február 21., 22., 23.): Brescia–Napoli, Bologna–Udinese, SPAL–Juventus, Fiorentina–Milan, Genoa–Lazio, Atalanta–Sassuolo, Verona–Cagliari, Torino–Parma, Roma–Lecce, Inter–Sampdoria.

Pontokat vesztettek a madridiak

Sem az Atlético, sem a Real Madrid nem tudott nyerni a La Liga 24. fordulójában. A Matracosok a Valencia vendégeként hiába vezettek kétszer, a Denevérek mindkétszer visszajöttek a meccsbe. A Real Madrid hazai pályán botlott a Celta ellen. A vigóiak még Zidane-t is „elintézték”: Aidoo véletlenül becsúszott a vezetőedzőnek, majd stoplijával meg is rúgta. A 2:2-es remi után a fővárosiak edzője humorosan annyit mondott: fájó döntetlen született. A Barcelona a Getaféval mérkőzött. A nemegyszer 4–2–4-es formációban futballozó gránátvörös-kékek 2:1 arányban nyertek.

Spanyol bajnokság, a 24. forduló: Valencia–Atlético 2:2, Mallorca–Alavés 1:0, Barcelona–Getafe 2:1, Villarreal–Levante 2:1, Granada–Valladolid 2:1, Sevilla–Espanyol 2:2, Leganés–Betis 0:0, Athletic–Osasuna 0:1, Real Madrid–Celta 2:2. Az Eibar–Sociedad mérkőzést elhalasztották.

Az élcsoport: Real Madrid 53, Barcelona 52, Getafe 42, Atlético és Sevilla 40 pont stb.

A következő fordulóban (február 21., 22., 23.): Betis–Mallorca, Celta–Leganés, Barcelona–Eibar, Sociedad–Valencia, Levante–Real Madrid, Osasuna–Granada, Alavés–Athletic, Valladolid–Espanyol, Getafe–Sevilla, Atlético–Villarreal.

Guardiolának fájhat a feje

Bár a Manchester City hétvégén nem lépett pályára, a PL-ben minden Guardioláékról szólt. Az UEFA határozata alapján a manchesteriek a következő két idényben nem szerepelhetnek a nemzetközi kupákban, mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is fizetniük kell. A City 2012 és 2016 között megszegte a pénzügyi fair play szabályait, az ellenük indított eljárás során pedig nem működtek együtt a hatóságokkal. A manchesteriek a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezhetnek az ítélet ellen. A bajnokságban a Liverpool hozta a kötelezőt, az Arsenal pedig a Newcastle elleni 4:0-val négy döntetlen után ismét nyerni tudott.

Angol bajnokság, a 26. forduló: Everton–Crystal Palace 3:1, Brighton–Watford 1:1, Sheffield–Bournemouth 2:1, Wolverhampton–Leicester 0:0, Norwich–Liverpool 0:1, Aston Villa–Tottenham 2:3, Arsenal–Newcastle 4:0. A Manchester City–West Ham találkozót holnap játsszák.

Az élcsoport: Liverpoool 76, Manchester City (–1) 51, Leicester 50, Chelsea 41, Tottenham 40 pont stb.

A következő fordulóban (február 22., 23., 24.): Chelsea–Tottenham, Burnley–Bournemouth, Crystal Palace–Newcastle, Sheffield–Brighton, Southampton–Aston Villa, Leicester–Manchester City, Manchester United–Watford, Wolverhampton–Norwich, Arsenal–Everton, Liverpool–West Ham.

Nyeregben a Bayern

A 22. játéknapon a bajnokaspiránsok mindegyike nyerni tudott, így a borussiai Dortmund és a Mönchengladbach is ragad a Leipzigra és a Bayernre. Hans Flick bajorjai ezúttal idegenben brillíroztak: a Kölnt négy rúgott góllal intézték el Lewandowskiék.

Német bajnokság, a 22. forduló: Borussia (D)–Frankfurt 4:0, Union–Leverkusen 2:3, Hoffenheim–Wolfsburg 2:3, Augsburg–Freiburg 1:1, Leipzig–Werder 3:0, Paderborn–Hertha 1:2, Düsseldorf–Borussia (M) 1:4, Köln–Bayern 1:4, Mainz–Schalke 0:0.

Az élcsoport: Bayern 46, Leipzig 45, Borussia (D) és Borussia (M) 42, Leverkusen 40 pont stb.

A következő fordulóban (február 21., 22., 23., 24.): Bayern–Paderborn, Borussia (M)–Hoffenheim, Freiburg–Düsseldorf, Hertha–Köln, Werder–Borussia (D), Schalke–Leipzig, Leverkusen–Augsburg, Wolfsburg–Mainz, Frankfurt–Union.

Őrült PSG-meccs

Tuchel párizsi kirakatcsapata kis híján a forduló meglepetését okozta az Amiens ellen. A PSG háromgólos hátrányban volt, amikor megkezdte a felzárkózást. A fővárosiak csodás fordítást hajtottak végre, s 4:3-ra vezettek, amikor a hazaiak a bírói ráadásban kiegyenlítettek. Roberto Moreno Monacója a Montpellier-t múlta felül 1:0-val, s már az ötödik a Ligue 1-ben.

Francia bajnokság, a 25. forduló: Monaco–Montpellier 1:0, Amiens–PSG 4:4, Bordeaux–Dijon 2:2, Nantes–Metz 0:0, Nimes–Angers 1:0, Toulouse–Nice 0:2, Lyon–Strasbourg 1:1, Brest–St.-Étienne 3:2, Reims–Rennes 1:0, Lille–Marseille 1:2.

Az élcsoport: PSG 62, Marseille 52, Rennes 41, Lille 40, Monaco 38 pont stb.

A következő fordulóban (február 21., 22., 23.): Nice–Brest, Metz–Lyon, Marseille–Nantes, Angers–Montpellier, Dijon–Monaco, Lille–Toulouse, Strasbourg–Amiens, St.-Étienne–Reims, Rennes–Nimes, PSG–Bordeaux.