2024. március 28., csütörtök
NBA – ALL STAR-GÁLA

LeBronék diadalmaskodtak

Van oka az önfeledt nevetésre: LeBron James (Fotó: Beta/AP)

Van oka az önfeledt nevetésre: LeBron James (Fotó: Beta/AP)

157:155 arányban a LeBron James fémjelezte csapat nyert Giannis Antetokounmpóék ellen az NBA All Star-hétvégéjének hagyományos gálameccsén. A szokás szerint látványosságra törekvő találkozó 3-3 térfelet váltott játékos kivételével továbbra is a Kelet–Nyugat összecsapás tradícióját vitte tovább. A fordulatos meccs speciális végjátékát a nemrég tragikusan elhunyt Kobe Bryant tiszteletére úgy alakították, hogy a zárónegyedre fordulva az addig vezető csapat pontszámánál 24-gyel több egységgel lehet nyerni. Az All Star-meccs Koberól elnevezett MVP-díját a 30 pontos Kawhi Leonard vehette át a győztes csapatból. A szintén győztes oldalon játszó Nikola Jokić 12 percet töltött a pályán, és 5 pontig jutott.

Miamiból jött a zsákolóbajnok

A győztes Derrick Jones Jr. egyik leglátványosabb zsákolása (Fotó: Beta/AP)

A győztes Derrick Jones Jr. egyik leglátványosabb zsákolása (Fotó: Beta/AP)

Ritkán látott kiélezett küzdelmet hozott a hétvége egyik leglátványosabb eseménye, a zsákolóverseny. Már az első fordulóban is hajszálnyi különbség döntött a finalistákról. Bár a veterán Dwight Howard nem tudta régi önmagát hozni, Pat Connaughton (Milwaukee) két kísérlet alapján csak egyetlen ponttal (95) maradt le a végjátékról, miután az orlandói Aaron Gordon 100, a miamis Derrick Jones Jr. 96 pontot teljesített az első körben. A fináléban a hagyományos két kísérlet nem volt elég az akrobatikus zsákolások sorát bemutató Gordonnak és Jonesnak, akik egyaránt 50 pontot kaptak első 3-3 mutatványukra. A negyedik kísérletek végül egyetlen ponttal, 48:47 arányban Jones javára döntöttek.

Az ügyességi versenyt ugyancsak egy Miami-játékos, Bam Adebayo nyerte meg, a hárompontosdobó versenyt pedig a Sacramento bahamaija, Buddy Hield. A feltörekvő tehetségek összecsapásán az Egyesült Államok 151:131-re verte a Világ csapatát.