2024. március 28., csütörtök

Utat a talpunk alá

Csütörtöktől vasárnapig tart a 42. Idegenforgalmi Vásár Belgrádban

Csütörtökön nyitja kapuit a 42. Idegenforgalmi Vásár Belgrádban, mely az évek során a régió legjelentősebb effajta rendezvényévé nőtte ki magát. A nagyszabású kiállítást – amelyre a világ minden tájáról érkeznek utazási irodák, külképviseletek –, február 20-a és 23-a között rendezik meg. 

Negyven országból 900 kiállító érkezik a régió legnagyobb turisztikai vásárára (Fotó: Nagy Magdolna)

Negyven országból 900 kiállító érkezik a régió legnagyobb turisztikai vásárára (Fotó: Nagy Magdolna)

Utat a talpunk alá mottóval az idei rendezvényre mintegy 700 kiállítót várnak összesen 40 országból. A vásár idei hivatalos partnere, díszvendége Egyiptom lesz. Az Észak-Afrika-i ország új turisztikai kínálatokkal rukkol elő Belgrádban, és várhatólag jelentős kedvezményeket is biztosít az érdeklődőknek – áll többek között a vásár tájékoztatójában.  

A turisztikaival egyideűleg rendezik meg a 11. Nemzetközi Borkiállítást – a BeoWine-t, a 16. Horeca-Oprema elnevezésű vendéglátóipari felszerelés kiállítást és az ugyancsak 16. alkalommal megrendezésre váró Vidi Srbiju elnevezésű ajándéktárgyvásárt. Ezekkel 900-ra nő a vásár kiállítóinak száma.

A vásár hét csarnokát töltik majd meg a kiállítók, akik kisfilmekkel, tájékoztató füzetekkel, árajánlatokkal és akciókkal várják az utaznivágyókat. Hotelárakat, túrázási lehetőségeket, szervezett körutakat, bortúrákat, gasztronómiai különlegességeket mutatnak be, vásári kedvezményekkel. Ezekben a napokban várhatólag 5-50 százalékos kedvezményekre számíthatnak a vásár látogatói, de érdemes az utazási irodákra is odafigyelni a városokban, melyek a vásáron kívül, állandó címükön is vásári kedvezménnyel kecsegtetnek.

A vásár nyitvatartása 10-19 óra között, vasárnap 10-18 óra között. A belépőjegy 400 dinár, csoportos látogatás esetén személyenként 300 dinár, családi látogatás esetén 800 dinár. A parkolásért óránként 200 dinárt kell fizetni.