2024. április 25., csütörtök

Újabb 20 ezer üdülési utalvány várható?

Kevesebb mint negyven nap alatt 100 ezer üdülési utalványt osztottak szét a polgárok között. Az óriási érdeklődésre való tekintettel a szerb kormány csütörtökön megvitatja az akció folytatásának lehetőségét – jelentette ki Rasim Ljajić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter – jelentette a hétvégén a sajtó.

A tárcavezető miniszter a polgárok türelmét kérte, és elmondta, a tavalyi év azonos időszakához képest idén közel háromszor több utalványt osztottak szét. A Novosti nem hivatalos értesülése szerint azok a polgárok, akik lemaradtak az „első körről”, nem kell csüggedjenek. A tavalyihoz hasonlóan – amikor egészen áprilisban osztották ki a 100 ezer utalványt –, idén is további 20 ezer utalványra lehet számítani.

Emlékeztetőül: az 5000 dinár értékű utalványt kizárólag a szállás költségeire lehet fordítani, méghozzá olyan helyen, ami nem egyezik meg a kérelmező lakhelyével. A szállásadók névsorát a minisztérium honlapján találhatják meg az érdeklődők, szintúgy az egyéb feltételekről ott értesülhetnek. A szükséges dokumentumokat a Szerbiai Posta bármelyik településen levő hivalában adhatják át, legalább egy hónappal a tervezett út előtt. Kb. tíz-tizennégy nappal később kapnak választ a minisztériumtól, vagyis kézhez az 5000 dinárról szóló utalványt, melyet a szállásadójuknál váltanak be elutazásukkor.