2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Buffon tartotta életben a Juventust

Jó az öreg a háznál: Buffon negyven fölött is parádézik! (Fotó: Beta/AP)

Jó az öreg a háznál: Buffon negyven fölött is parádézik! (Fotó: Beta/AP)

1:1-es döntetlent játszott a Milan és a Juventus az olasz kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Az eredmény az idegenben lőtt gól miatt a torinóiaknak kedvez, de ha a Zebrák hazai pályán a csütörtökihez hasonló produkciót nyújtanak a visszavágón, úgy jelentősen megnő a milánóiak esélye. A rangadó nagy részében a Juventusnál volt a labda, a Rossoneri viszont sokkal veszélyesebb volt a kapura, s ha nincs Buffon, a Milan tükörsimán diadalmaskodott volna. Az Öreg Hölgy átmeneti fázisban tart: a csapat még magán hordozza Allegri stílusát, miközben alkalmazkodni próbál Sarri eszméihez. A két futballfelfogás keveredéséből egyelőre csak az egyének profitálnak, a csapat hullámvölgybe került. A Milan Ante Rebić okos pörgetése révén a 61. percben szerzett vezetést, majd a hajrában Cristiano Ronaldo értékesített egy, a VAR segítségével megítélt tizenegyest. A mérkőzésen a játékvezető hamar elveszítette az irányítást, és hiába a 7 sárga és 1 piros lap, a rangadó végig durva maradt. A visszavágóra március 4-én kerül sor.

Élete lehetőségét használhatja ki az óriásölő Mirandés a spanyol Király-kupában, amennyiben a jövő hónap elején akár csak egyetlen gólt is szerez a Sociedad ellen. A másodosztályú együttes a Celta, a Sevilla és a Villarreal után most a baszkokat kényszerítette nagy csatára. A Sociedad ha nehezen is, de Oyarzabal és Ødegaard találataival nyerni tudott, ám a másik oldalon Aias is eredményes volt. A Mirandés ügyesen eljutott a La Liga-csapat tizenhatosába, és a meccs egészét tekintve többet is lőttek kapura. A Sociedad mindeközben a párharcokban uralkodott, így Barrenetxea fiai rögzített helyzetek után is veszélyesek voltak.

Győzelem vagy távozás!

Josep Guardiola elképzelhetőnek tartja, hogy távoznia kell a Manchester City vezetőedzői posztjáról, ha csapata idén sem nyeri meg a BL-t. „Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. Erről álmodom, és élvezni fogom a felkészülést a Real Madrid elleni mérkőzésekre” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a spanyol szakvezető. Guardiola 2016-ban vette át a Manchester City irányítását, azóta Angliában öt trófeát nyertek, köztük két bajnoki címet, de a BL-ben még az elődöntőig sem tudtak eljutni. Az edző leszögezte, ha nem sikerül elbúcsúztatniuk a Real Madridot, és a klubelnök vagy a sportigazgató meneszti, elfogadja a döntést. „Azt mondanám, hogy rendben, köszönöm, öröm volt itt lenni.”

A 13-szoros BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid elleni mérkőzéseket február 26-án és március 17-én rendezik.

A Premier League-ben tavaly és tavalyelőtt is a Manchester City végzett az élen, de az újabb címvédésre már csak matematikai esélye van, hiszen a Liverpool előnye jelenleg 22 pont a tabellán. „Mondhatják, hogy katasztrofális ez a szezonunk, de ha a miénk lesz a BL, akkor ez egy kivételes idény, hiszen azt nagyon nehéz megnyerni” – magyarázta Guardiola.