2024. április 23., kedd

Ünnepi munkarend Szabadkán

Az államiság napja alkalmából szombattól hétfőig a Szabadkai Egészségházak rendelői ügyeletben fogadják a pácienseket. Az általános orvosi ügyeletet csak a IV. számú rendelőben (Karađorđe útja 55.), Bajmokon és Csantavéren szervezik meg 7-től 20 óráig. A sürgősségi betegellátó 24 órában működik. A Gyermekorvosi Rendelő (Đuro Đaković utca) szombattól hétfőig 8 és 24 óra között tart ügyeletet. Az ügyelet után a Szabadkai Közkórház Gyermekgyógyászati osztályához fordulhatnak a páciensek.

A Fogorvosi Poliklinika (Fasizmus áldozatainak tere) szombattól hétfőig 7 és 13 óra között tart ügyeletet.

A Szabadkai Gyógyszertárak Városházán található egyes számú gyógyszertára rendes munkarend szerint tart nyitva, míg a Harcosok sorakozója lakótelepen szombattól hétfőig 8-tól 13 óráig tart nyitva. A Zsinagógánál, a Szegedi úti és az Ócskapiacnál található gyógyszertárak szombaton 8-tól 13 óráig állnak a lakosság rendelkezésére. A Lifka Art mozinál található gyógyszertár, a csantavéri és a bajmoki fiókintézetek hétfőn 8-tól 13-ig tartanak nyitva.

Hétfőn szünetel a szemétszállítás, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkatársai azonban a kelebiai helyi közösség bal oldaláról (a város irányából nézve) elszállítják a kommunális hulladékot.

Az államiság napján zárva lesz a posta, viszont a Roda bevásárlóközpontban szombaton 8 és 20.30 óra közt, vasárnap 8-tól 15 óráig, hétfőn pedig 8 és 20.30 óra közt nyitva lesz a fiókintézet. Kelebián és Horgoson a határátkelőhöz közeli posta az ünnepek alatt napi 24 órában üzemel, a bajai úton pedig csak szombaton lesz zárva.

A buszok szombat-vasárnaphoz hasonlóan hétfőn is az ünnepi menetrend szerint közlekednek.

A Zsinagóga ma és holnap 10-től 14-ig várja a látogatókat, hétfőn azonban zárva lesz.