2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kapusbravúrok Bilbaóban

A Barcelonát búcsúztató Athletic 1:0-ra nyert a spanyol Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Granada ellen. A rangadó egyetlen gólját az első félidő hajrájában Iker Munian szerezte Iñaki Williams asszisztja révén. A hazaiak leginkább a bal oldalon vezetett támadásaikkal veszélyeztették a Granada kapuját: Williams négy kulcspasszot kiosztott a szélről, sőt, Capa a második Athletic-gólt is belőtte, de a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. A San Mamés telt házas közönsége számos kapusbravúrt láthatott. Unai Simón az utolsó percekben óriásit hárított, így kapott gól nélkül zárta az összecsapást. A bilbaói gárda minimális előnnyel utazik a visszavágóra, amelyet március 5-én rendeznek.

Olaszországban a Coppa Italia elődöntőjében a Napoli kisebb meglepetésre felülmúlta az Intert. Gattuso legénysége alig-alig járt a Nerazzurri tizenhatosának környékén, Fabián Ruiz azonban remek egyéni akció végén a jobb felsőbe vágta a labdát. Conte 3–5–2-es felállása saját kapuja elé szorította a nápolyiakat, ám az Internél ezúttal Lukaku és Lautaro is gólképtelen maradt. Az olasz kupában a visszavágót szintén március 5-én játsszák.

A francia kupaküzdelmek negyeddöntőjében Lyon–Marseille derbi volt terítéken. A lyoni publikum két teljesen ellentétes félidőt láthatott: az első játékrészben a Marseille, a másodikban a Lyon uralkodott. Moussa Dembélé ugyan büntetőt hibázott, de Aouar a 81. minutumban lőtt góljával a négy közé röpítette a Lyont. A PSG 6:1-gyel kiütötte a két öngóllal még saját dolgát is megnehezítő Dijont. Tuchel fővárosi együttese kissé tartalékosan futott ki a pályára, de a középre tömörülő ellenfélt így is darabjaira szedték Pablo Sarabiáék.

Vajdasági gólok a magyar kupában

A magyar focibarátok hét közben sem maradtak izgalmak nélkül, kedden és szerdán rendezték ugyanis a nemzeti kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit. Az 1800 néző előtt lejátszott Pécs–Paks találkozón két délvidéki játékos is kezdőként léphetett pályára: a hazaiaknál a törökkanizsai Rácz László, a vendégeknél pedig a moholi Könyves Norbert. A mérkőzést az NB III. középcsoportjában éllovas pécsiek kezdték jobban, akik a 38. percben meg is szerezték a vezetést, egy kapu előtti kavarodás után Rácz lőtt tíz méterről a Tolna megyeiek kapujába. A nagy lelkesedéssel játszó hazaiak a második játékrészben két büntetőt is elhibáztak, ami ezúttal is megbosszulta magát, az élvonalban a bennmaradásért küzdő paksiak ugyanis három perc alatt két gólt is összehoztak, így ők várhatják előnyből a február 19-ei visszavágót.

Úgy gondolom, hogy számunkra sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Vezetéshez jutottunk, majd 1:0-nál és 1:2-nél is kihagytunk egy tizenegyest, ellenfelünk pedig gyakorlatilag két lövésből két gólt ért el. Természetesen nem adjuk fel, egy hét múlva jön a visszavágó, mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást” – nyilatkozta az összecsapás után Rácz, aki középhátvédként már 8 gólt szerzett az idei szezonban.

A 4:1-es hazai győzelemmel záruló Dorog–III. Kerület mérkőzésen is született egy „vajdasági” gól, az NB II.-ben szereplő dorogiak második találatát ugyanis a zentai származású Kitl Miklós rúgta. A Mezőkövesd–Kaposvár találkozón a hazaiaknál a hajdújárási Takács Tamásra kezdőként számított Kuttor Attila vezetőedző, a hórihorgas támadó 58 percig tartózkodott a pályán.